tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post1657817499278262392..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Medlievos uogų ir aviečių pudingasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-57087917719852113222023-04-20T15:05:53.110+03:002023-04-20T15:05:53.110+03:00uojeeej, kaip laukiu vasaros, kai visos uogos užau...uojeeej, kaip laukiu vasaros, kai visos uogos užaugs ir bus jas galima valgyti tiesiai nuo krūmelių. dabar ieškau idėjų kaip apipavidalinti sodelį <a href="https://dekoskalda.lt/produkto-kategorija/sodui/vazonai/" rel="nofollow">dekoskalda.lt</a>Mariushttps://www.blogger.com/profile/14031866778400016862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24108337670818624322015-07-29T12:38:12.547+03:002015-07-29T12:38:12.547+03:00Julija, ačiū už gražų atsiliepimą - visada džiaugi...Julija, ačiū už gražų atsiliepimą - visada džiaugiuosi, išgirdusi, jog mano tekstai kažkam teikia atradimo džiaugsmo. Vadinasi, rašydama tinklaraštį, einu teisinga kryptimi :)<br /><br />Medlievų uogų galima pasidairyti turguje - dabar jų sezonas, galbūt kas nors turi perteklių ir atnešė parduoti? O pasisodinti, esant galimybei, verta - medeliai visiškai nereiklūs, dekoratyvūs netgi rudenį, sodų specialistai vertina jų geltonai oranžinius lapus. Tik, kiek žinau, geriau, kad medlievos augtų kiek tolėliau nuo lysvių - jos gali leisti atžalas, kurios nunyksta šienaujant veją, bet ne itin pageidaujamos darže. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-49082424189360757572015-07-28T18:42:59.370+03:002015-07-28T18:42:59.370+03:00Tavo pasakojimai visuomet įdomūs, o šis kaip nieka...Tavo pasakojimai visuomet įdomūs, o šis kaip niekad "užkabino". Dabar, kaip mažam vaikui, man maga pamatyti, paragauti, kas tai per uogos, o dar ir būsimam sode pasisodinti, nes "pagooglinus" visai šventiškus augalus pamačiau :)<br />Dar paieškosiu informacijos apie medlievas, nes tokį žodį pirmąkart išgirdau. <br />Nuostabus dienoraštis-skatina žmones tobulėti :)Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-71461429884209096862015-07-28T10:41:09.091+03:002015-07-28T10:41:09.091+03:00Dalia, aš savo medlievas įsigijau iš Kauno botanik...Dalia, aš savo medlievas įsigijau iš Kauno botanikos sodo medelyno. Rinkausi alksnialapes medlievas (Amelanchier alnifolia), tik nebeatsimenu veislės. Man atrodo, jos kiek saldesnės negu paprastosios medlievos (Amelanchier ovalis). Jas virdama aš irgi naudoju cukrų, tik jo reikia mažiau negu kitoms uogoms. Kaip įdomu - aš niekada nemėginau iš medlievų gaminti padažo prie mėsos. Įtariu, būtų labai gardu, ypač prie kokios žvėrienos ar antienos.<br /><br />O šiaip jau nebe pirmą kartą pastebiu, kad Lietuvoje iki šiol išlikę gana aiškūs regioninės virtuvės skirtumai. Aš pirmą kartą medlievą pamačiau, įžengusi į ketvirtą dešimtį metų, niekada nepastebėjau, kad kas nors mūsų kraštuose jas augintų. Beje, viena mano giminaitė, administruojanti stambių ūkių projektus, sakė, kad pastaraisiais metais buvo įsteigti net keli dideli medlievų ūkiai, tad, tikėtina, jog artimiausioje ateityje šios uogos Lietuvoje populiarės vis labiau. Aš visada už įvairovę :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-28054947169621661522015-07-28T09:10:02.222+03:002015-07-28T09:10:02.222+03:00Kristina, šios uogos tikrai nuostabios! Aš jas pam...Kristina, šios uogos tikrai nuostabios! Aš jas pamenu dar nuo vaikystės, kai atvažiavus pas senelius į kaimą lėkdavome su pusbroliais tų uogų valgyti. Vieną medlievos medį esu ir savo sode pasisodinusi. Tačiau jis iš senesnių hibridų ir nėra labai saldus. Saldus, bet verdant iš jo džemus dar reikia saldinti. Naudojant kaip pagardą prie mėsos, taip dar saldinu. Matomai naujai išvesti hibridai dar saldesnes uogas veda :-))) Dabar pas mus Lietuvoje šios uogos vėl pradeda populiarėti.Daliahttps://www.blogger.com/profile/03833560511478992411noreply@blogger.com