tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post2391574638063330158..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: GrietiniečiaiKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-38217313825558230322022-05-17T22:34:05.173+03:002022-05-17T22:34:05.173+03:00Ačiū už puikų straipsnį ir už Pochliobkino primini...Ačiū už puikų straipsnį ir už Pochliobkino priminimą! Tik jo fenomenalių knygų dėka susidomėjau kulinarija kadaise. Nors mano mama profesionali kulinarė ir maisto technologė, bet aistros maisto gaminimui nesugebėjo man uždegti.<br />O grietiniečių nesu valgiusi nuo tarybinių laikų. Teks išbandyti receptą! Ačiū :-)Ruta Furuneshttps://www.blogger.com/profile/10316221370025331732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-74955565220278038502022-01-16T12:41:28.217+02:002022-01-16T12:41:28.217+02:00Labai teisingas receptas! Ačiū už išsamias istorij...Labai teisingas receptas! Ačiū už išsamias istorijas. Atpažįstu Jumyse tyrinėtoją.Daliahttp://www.7ravioli.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-23299213140437230452021-03-14T13:35:51.068+02:002021-03-14T13:35:51.068+02:00Metų atradimas Jūsų grietiniečiai. Paprasti, bet n...Metų atradimas Jūsų grietiniečiai. Paprasti, bet ne prasti. Superiniai.atigisahttps://www.blogger.com/profile/04675718564403288666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-44175509730372300132021-02-09T20:54:46.333+02:002021-02-09T20:54:46.333+02:00Tikrai labai įdomu buvo pasiskatyti apie grietinie...Tikrai labai įdomu buvo pasiskatyti apie grietiniečių istoriją. Ačiū Jums. 😊 Tuo labiau, kad aš grietiniečius puikiai atsimenu iš tarybinių laikų, kaip skaniausius pyragėlius. Aš net jų kainą puikiai pamenu, nes pirkdavau labai dažnai. Kainavo 12 kapeikų vienas pyragėlis. Dabar tokių kepinių nenusipirksi, bet mielai juos kepu pati.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15977855961148542492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-653801106617030762020-10-14T19:02:53.904+03:002020-10-14T19:02:53.904+03:00Ačiū labai už receptą,visų pirma tikrai buvo įdomu...Ačiū labai už receptą,visų pirma tikrai buvo įdomu skaityti ir tikrai negązdinančiai atrodo ))))rezultatas gavosi puikus,dariau su Philadelphia sūriu,tai super gavosi )))) Ačiū!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09849671158178750642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-9192219898612460492020-10-13T12:35:52.747+03:002020-10-13T12:35:52.747+03:00pirmą kart kepiau tuos grietiniečius, panaudojau n...pirmą kart kepiau tuos grietiniečius, panaudojau netinkamą varškę iš mažų pakelių,ji buvo skystoka, buvo sunku dirbti, o kepant gerokai išslinko iš pyragėlių. kitą kart naudosiu sausesnę varškę ir viskas bus puiku, Skonis nuostabus. Ačiū už receptukąkepėjahttps://www.blogger.com/profile/01213913930781561734noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-89455574056150874282020-04-10T23:52:00.055+03:002020-04-10T23:52:00.055+03:00Nepirmą kartą kepu šiuos grietiniečius. Mano a.a. ...Nepirmą kartą kepu šiuos grietiniečius. Mano a.a. tėvelis juos dievindavo, tai kai atvažiuodavau liepdavo daryt. Ir va šventės ant nosies ir prisiminiau šiuos grietiniečius, jau orkaiteje kepa :) ačiū!RASAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-46006078748011109142020-02-19T00:30:22.843+02:002020-02-19T00:30:22.843+02:00Kokia Jūs šaunuolė,Kristina.Taip nuoširdžiai patei...Kokia Jūs šaunuolė,Kristina.Taip nuoširdžiai pateikta išsami informacija apie "Grietiniečius" ir taip šiltai bendraujate su bandančiais juos pasigaminti...Anksčiau kepėm tik savaitgaliais,dabar -kas kelios dienos.Pasiseka visada.Apkabinu Jus gerumu.Pagarbiai-DaliaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10300489663479549095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-51031670847487912032020-01-19T11:56:02.502+02:002020-01-19T11:56:02.502+02:00Į sveikatą! Jūsų žodžiai tikrai paglosto širdį ir ...Į sveikatą! Jūsų žodžiai tikrai paglosto širdį ir įkvepia!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-83515588558509697152020-01-19T11:54:32.101+02:002020-01-19T11:54:32.101+02:00Sutarta :)Sutarta :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-43157519636221913522020-01-18T17:21:02.656+02:002020-01-18T17:21:02.656+02:00Įsivaizduoju koks tai didelis darbas paruošti išsa...Įsivaizduoju koks tai didelis darbas paruošti išsamų, kiekvienam suprantamą tekstą, nuotraukas, tam reikia ne tik laiko, bet dar ir nuotaikos-įkvėpimo, manau, visada esu labai dėkinga ir labai vertinu tokių geranoriškų žmonių norą pasidalinti savo žiniomis. <br />Ačiū Jums dar kartą ir sėkmės ateities projektuose:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-56504838038755938132020-01-18T16:55:53.664+02:002020-01-18T16:55:53.664+02:00Labai ačiū, manau, jog ne aš viena büsime dėkingi ...Labai ačiū, manau, jog ne aš viena büsime dėkingi už cinamonimių bandelių receptą. Lauksime:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-78259480350453047872020-01-18T15:51:55.102+02:002020-01-18T15:51:55.102+02:00Rozalija, tokia jau mano ir šio tinklaraščio misij...Rozalija, tokia jau mano ir šio tinklaraščio misija - įkvėpti žmones gaminti :) O valgytojai, mokantys deramai įvertinti šeimininkės pastangas, žinoma, yra geriausias stimulas nesustoti, tad tikiuosi, jog komplimentų jie nepašykštės - savo pačių labui :)<br /><br />Dėl cinamoninių bandelių tai net susigėdau - jau 100 metų ruošiuosi aprašyti jas, ir vis neprisiruošiu. Gal artimiausiu laiku?.. Nes sūnus jau kuris laikas prašo, ir nėra jokios priežasties atidėlioti. Gal vienintelė bėda - tamsios dienos ir vakarai, o tai reiškia, kad gražiai nufotografuoti maistą (ir paruošti vaizdinę medžiagą įrašui) kol kas vis dar gana sudėtinga. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-23837457178564116612020-01-18T13:35:41.521+02:002020-01-18T13:35:41.521+02:00Mokate Jūs įkvėpti, patikėti: aš galiu:).
Ačiū už...Mokate Jūs įkvėpti, patikėti: aš galiu:). <br />Ačiū už tokį nuteikimą, sutinku, kad labai viskam reikia praktikos ir noro užsiimti, reikia ir dėkingų valgytojų:). Patiko publikai, taigi bus ir noras kepti ir praktika:).<br /><br />Dabar einu pas Jus ieškoti bandelių su cinamonu, turiu užsakymą:). Iki susitikimo:). Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-74055809798403603872020-01-17T22:00:51.549+02:002020-01-17T22:00:51.549+02:00Rozalija, labai džiaugiusi, kad pasiryžote išsikep...Rozalija, labai džiaugiusi, kad pasiryžote išsikepti šių pyragėlių - ir, žinoma, dėl to, kad jie išėjo gardūs! Kažkodėl netikiu, jog Jums trūktų talento virtuvėje - manyčiau, greičiau jau pasitikėjimo savimi ir galbūt kai kuriais atvejais praktikos. Juo labiau, kad klasikiniai, tradiciniai patiekalai dažniausi reikalauja tiesiog sąžiningai išpildyti instrukcijas ir gaminti su gera nuotaika :) Žinoma, visai kita istorija su restoranų šefais, kuriančiais naujas gastronomines madas, bet namų virtuvė juk ne tam skirta, ar ne? :)<br /><br />Dėl grietiniečių išvaizdos: man jie irgi kaskart išeina vis truputį kitokie. Pavyzdžiui, naudojant kaimiškus kiaušinius, ir biskvitų, ir kepinių plutelės spalva dažniausia būna daug ryškesnė, negu naudojant parduotuvinius. Be to, žiemos metu net ir kaimiškų kiaušinių tryniai būna blankesnės spalvos, todėl vasariniai kepiniai atrodo gražiau negu žieminiai. Tešla taip pat šiek tiek skirtingai pakyla, nes kartais pasitaiko šviežesnės, o kartais senesnės mielės, kartais virtuvėje būna vėsiau, kartais šilčiau ir t.t. O kai tešla kyla stipriau, tai, pavyzdžiui, ir grietiniečių paviršius sutrūkinėja labiau. Todėl čia labai pagelbėja cukraus pudra - patikimas grietiniečių "makiažas", paslepiantis viską, ko nereikia :) Taigi, gaminkite ir didžiuokitės savimi, o jei kada šmėstels abejonė, vykite ją šalin; juk ne šventieji puodus lipdo! Na, o jeigu prireiktų patarimo, stengsiuosi kaip galėdama pagelbėti, jei tik tai bus mano jėgoms :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-9968539859864568962020-01-16T12:21:54.753+02:002020-01-16T12:21:54.753+02:00Turiu prisipažinti, kad tik vakar pirmą kartą iške...Turiu prisipažinti, kad tik vakar pirmą kartą iškepiau grietiniečius, perskaičiusi Jūsų komentarą-atsakymą, gėda pasidarė dėl tokio ilgo atidėliojimo:).<br />Ačiū dar kartą už tokius išsamius paaiškinimus, labai pravertė, visiškai neturiu talento maisto gaminimui, bet pyragėliai gavosi tikrai skanūs, tik gal ne tokie gražūs, blankesni, tepiau trynio-pieno mišiniu ir ne tokie spalvoti gavosi:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-59515067168977555002020-01-14T20:25:57.013+02:002020-01-14T20:25:57.013+02:00Pirmiausia labai ačiū Jums už tai, kad esate mano ...Pirmiausia labai ačiū Jums už tai, kad esate mano skaitytoja tikrąja ta žodžio prasme, už tai, kad įvertinate tekstą, o ne tiktai permetate akimis nuotraukas bei ingredientų sąrašą. Visada svajojau šiame tinklaraštyje suburti žmones, kurie maistu domisi plačiau, kurie moka juo džiaugtis, o ne tiktai vertina kaip būtinybę greitai gauti reikalingas kalorijas. Tikrai malonu žinoti, jog tinklaraštis pateisina Jūsų lūkesčiu - tai man lyg pasitikrinimas, jog judu teisinga kryptimi.<br /><br />Kai dėl receptų aprašymų, tai tikra tiesa: kai kas juos perspausdina net netikrinę ir negaminęs, su visomis klaidomis, netikslumais ar net blogai išverstais kulinarijos terminais (jeigu receptas verstinis). Kai kas patingi užrašyti detalias instrukcijas, nes tai reikalauja laiko ir, tiesą sakant, įgūdžių. Aš pati, pradėjusi rašyti tinklaraštį, vien iš skaitytojų klausimų pradėjau suprasti, ko trūksta aprašymuose. Tada gamindama išmokau susižymėti įvairias smulkmenas ir stengiausi kaip galėdama jautriau reaguoti į žmonių, kurie manimi pasitiki, poreikius. Tad tokie receptai, kuriuos matote dabar - ne kas kita, kaip bendradarbiavimo rezultatas, kuriuo nuoširdžiai didžiuojuosi. <br /><br />Tikiuosi, kad grietiniečius Jūs išsikepėte sėkmingai ir suvalgėte kuo gardžiausiai - o jeigu dar neprisiruošėte, tai linkiu prisiruošti, nes šie neįmantrūs kepinėliai vis dėlto verti valandėlės triūso ir pastangų :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-18784471080991390972019-10-02T00:07:36.358+03:002019-10-02T00:07:36.358+03:00Labai ačiū ne tiek už patį receptą, kiek už įdomią...Labai ačiū ne tiek už patį receptą, kiek už įdomią istoriją, visiškai nesinorėjo jos praleisti ir pereiti iš karto prie recepto. Ir vis tik ačiū ir už labai išsamų ir išbaigtą receptą. Pirmas mano skaitytas receptas, pagal kurį tikrai nemokantis gaminti žmogus gali susigundyti kepti ir tikėtis, kad pasiseks.<br />Nenoriu nieko peikti, bet receptų aprašymai lietuviškame internete tokie, kad turi jau turėti kažkokį tai supratimą apie gaminimą, jei nori kažką valgomo pagaminti. O Jūsų receptas tiek išbaigtas, kad reikia tik gaminti:). Būtinai kepsiu grietiniečius pagal Jūsų receptą ir parašysiu kaip gavosi:). Ačiū Jums labai:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-65494564994802497262019-09-17T15:33:14.275+03:002019-09-17T15:33:14.275+03:00Ina, tikiuosi, jog grietiniečius jau kepėte, ir ji...Ina, tikiuosi, jog grietiniečius jau kepėte, ir jie pavyko taip, kaip tikėjotės! Ačiū už tai, kad palaikote mane savo gera energija, skatinate judėti tolyn, ir, žinoma, už tai, kad išbandote receptus. Net įdomu pasidarė, pagal kokį receptą iškeptas pyragas Jums taip patiko? Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-30164983009935932272019-08-27T16:24:17.088+03:002019-08-27T16:24:17.088+03:00Sveiki, pamėginsiu aš atsakyti, tikiuosi, rasime p...Sveiki, pamėginsiu aš atsakyti, tikiuosi, rasime priežastį. Man atrodo, grietiniečiai plonučiai gali būti dėl kelių dalykų. Pirma, ar tešla gerai kyla, ar iškepusi ji būna puri ir trapi? Jeigu taip, tai galbūt labai plonai iškočiojate apskritimą, gal verta pamėginti kočioti šiek tiek storiau? Jeigu tešla kietoka ir nepuri, gali būti, kad netiksliai pamatavote produktus arba kalti kepimo milteliai (aš naudoju Dr. Oetker, nes pastebėjau, kad, pavyzdžiui, "Saudvos" man ne visada pasiteisina, gal yra kiek silpnesni?). Kitas dalykas - sviestinė tešla karštą dieną linkusi stipriau težti, o šiltas sviestas trukdo tešlai gerai pakilti - tad tešlą geriau palaikyti šaldytuve arba šaltą sviestą įtrinti į miltus, kai rašiau pastabose; ir, žinoma, jokiu būdu nereikėtų pilti į tešlą tirpinto šilto sviesto. Pagaliau paskutinis dalykas - leisti grietiniečiams gerai iškepti. Manieji iš pradžių irgi atrodo pakankamai plokšti, o vėliau išsipučia, bet aš dažniausia juos kepu kiek ilgiau negu dauguma šeimininkių, mat mano orkaitė nelabai kaitri. Svarbu, kepti tiek, kad įdaro varškė su miltais spėtų gerai perkaisti ir išakyti, nes kildama ji pakelia ir grietiniečio kraštą. Kol kas daugiau priežasčių, kodėl grietiniečiai nekyla, negaliu sugalvoti, bet gal tarp išvardytų yra ir jūsiškė.Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-34986379824131263782019-08-27T15:52:46.537+03:002019-08-27T15:52:46.537+03:00Na ir kas gi galėtų psakyt, ko jie man tokie plonu...Na ir kas gi galėtų psakyt, ko jie man tokie plonučiai gaunasi?��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-65836155818074099212019-08-08T19:21:57.916+03:002019-08-08T19:21:57.916+03:00Butinai reikes ishsikepti, jau kepiau viena pyraga...Butinai reikes ishsikepti, jau kepiau viena pyraga is sio blogo ir gavosi super! 👌 Kaip idomu kad yra ie istorija ir kas, ir is kur, ir kodel. SuperInahttps://www.blogger.com/profile/13735721028539177431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-5610283055175627502018-09-24T16:13:42.658+03:002018-09-24T16:13:42.658+03:00Sveiki, ačiū Jums, malonu žinoti, kad savo įrašais...Sveiki, ačiū Jums, malonu žinoti, kad savo įrašais įkvepiu žmones gaminti - tikiuosi, kad Jums viskas pasiseks kuo puikiausia, o naminiai grietiniečiai taps maloniu atradimu. Lauksiu sugrįžtant su įspūdžiais :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-10212620941566225962018-09-23T01:47:54.410+03:002018-09-23T01:47:54.410+03:00Su malonumu perskaiciau recepta,taip graziai apras...Su malonumu perskaiciau recepta,taip graziai aprasyta,todel butinai pabandysiu.Aciu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16865438600583957283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-64562926157770142672018-05-14T14:59:45.906+03:002018-05-14T14:59:45.906+03:00Ačiū Jums už gerą žodį! Visada malonu išgirsti tok...Ačiū Jums už gerą žodį! Visada malonu išgirsti tokius komplimentus, o ir sužinoti, jog čia užsuka stipriosios lyties atstovai :) Su kulinariniais tinklaraščiais taip jau yra - netrūksta manančių, jog tai menkavertis žanras, žinutės, kurias viena nuobodi namų šeimininkė rašo kitai dar nuobodesnei. Bet man norisi įrodyti, jog taip nėra (ar bent jau neturi būti), jog kulinarija yra tokia pat mūsų kultūros dalis, kaip ir visos kitos. Nuostabu, jog skaitytojai šias pastangas įvertina, tikiuosi ir ateityje savo auditorijos nenuvilti :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.com