tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post4065157367067301559..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Šokoladinis sausainių pyragasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-40729678504943948222018-07-15T12:01:38.916+03:002018-07-15T12:01:38.916+03:00Asta, ačiū kad išbandėte ir sugrįžote pasidalinti ...Asta, ačiū kad išbandėte ir sugrįžote pasidalinti įspūdžiais! Smagu, jog pyragas atrado savo gerbėjų :) Tiesą sakant, tą kremą galima šiek tiek pasireguliuoti pagal save. Labai tamsus šokoladas, mano nuomone, rezultatus pataiso į gerąją pusę. Dar galima dėti vos mažiau kokosų sviesto arba, sekant kai kurių skandinavų pavyzdžiu, į masę papildomai įmaišyti 1-2 v.š. kuo tamsesnių, nesaldžių kakavos miltelių. Skirtingų rūšių sausainiai, kaip jau sakiau, irgi lemia skirtingus rezultatus. Tad jeigu kada susiruošite kartoti, nebijokite nukrypti nuo instrukcijų. O mano devynmetis sūnus šitą pyragą irgi laaabaaai mėgsta, labiau už kitus šeimos narius :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-50669698924658299472018-07-12T23:34:55.349+03:002018-07-12T23:34:55.349+03:00Pavyko! Ačiū, Kristina! Nors tarp ragavusių nuomon...Pavyko! Ačiū, Kristina! Nors tarp ragavusių nuomonės skyrėsi, tad nežinau ar greit kartosiu, bet tas kremas toks... aksominis. Kitą kartą bandyčiau su dar daugiau proc.šokoladu, nes maniškio riebumas buvo toks "ant ribos". Bet pamačius mažiausią valgytoją šokoladuotą iki ausų - nėra abejonių. Jis tikrai skanus :)Astanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-29456206906662406612018-06-27T22:00:52.527+03:002018-06-27T22:00:52.527+03:00Asta, labas vakaras, pirmiausia ačiū, kad čia užsu...Asta, labas vakaras, pirmiausia ačiū, kad čia užsukate, paskaitote, o svarbiausia - išbandote! Tikiuosi, kad receptai Jūsų nenuvilia :) O gaminant šį pyragą, man labiausia pasiteisino senas geras "Gaidelis", nes tada pyragas turi daugausia tvirtumo. Aišku, pjauti jį dėl to nelabai lengva, bet, jeigu pyragas pastovi šiltoje patalpoje bent 20 min., reikalai pasitaiso. Man labiausia nepatiko pyragas su plonyčiais krekeriais, toks visai be charakterio išėjo, su "Selga" vidutiniškai, šiek tiek trapesnis negu su senamadišku "Gaideliu". <br /><br />Dar labai noriu atkreipti dėmesį į šokolado rūšį. Aš patyriau, jog geriausia naudoti apie 85-90 proc. gerą juodąjį šokoladą, kuris beveik kartus, ir kuriame beveik visai nesijaučia riebumo. Viena mano draugė gamino su konditeriniu šokoladu, jai pyragas išėjo per riebus. Turbūt todėl, kad konditeriniame šokolade nemažai kakavos sviesto (ir cukraus), o jo čia nebereikia, riebumo užtektinai ir nuo kokosų sviesto.<br /><br />Tikiuosi, patarimai padės, o pyragas pavyks puikiai :) Jeigu išbandysite, būtų smagu sulaukti įspūdžių :)Sėkmės!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58868133663179343202018-06-27T19:02:00.545+03:002018-06-27T19:02:00.545+03:00Įnikau bandyti Jūsų receptus. Bet čia iškilo klaus...Įnikau bandyti Jūsų receptus. Bet čia iškilo klausimas: kokie vis dėlto sausainiai tinkamiausi? Ar tokie kaip vaikystėje (a la "arbatiniai")? Ar Selgos (nes pvz. "Tinginio" su jais gaminti aš nelabai mėgstu...)?Astanoreply@blogger.com