tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post5470221344810521206..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Sūriu užkepta jautiena (pagal mano mamą)Kristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-31273124124478805732017-05-30T17:09:37.028+03:002017-05-30T17:09:37.028+03:00Auksiniai žodžiai :)Auksiniai žodžiai :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-33787053479607281612017-05-30T15:31:35.331+03:002017-05-30T15:31:35.331+03:00Mano požiūris yra toks: kiekvienas suaugęs renkasi...Mano požiūris yra toks: kiekvienas suaugęs renkasi ir valgo tai, ką jaučia reikalinga ir teisinga valgyti. Ir apskritai, kiekvienas ką nori - tą ir valgo:) Dėl vaikų - jų racionui įtaką daro tėvai. Nes dauguma (ne visi, bet dauguma!) bent mano kartos vaikų nė už ką anuomet nebūtų valgę sriubų ir daržovių:) Jeigu vaikystėje būčiau galėjusi spręsti, kas atsidurs lėkštėje, tai būtų buvę vien ledai, ryžiai, blynai, agurkai ir kefyras :D Tuo tarpu dėl dabartinio mėsos atsisakymo - kadangi aš daugiausia gaminu, tai visi kiti šeiminykščiai natūraliai ir perėjo prie vegetariško (beje, labai įvairaus ir visaverčio maisto, savaitės racioną sudėliojant labai atidžiai) ir šiek tiek žuvies/jūros gėrybių raciono. Rezultatas mane gal mažiau, bet likusią šeimynos dalį tai itin nustebino: nė vienas neturėjome jokių peršalimo ligų jau du metai (nors anksčiau kiekvieną šaltojo sezono mėnesį tai keikdavomės su gerklės skausmais, tai su slogomis - matyt, sustiprėjo imunitetas), visi pametėme po kažkiek nereikalingų kg (nors dar daugiau kg sutirpo įsigijus šunį:)), esame žvalesni, darbingesni, judresni. Ir galiausiai pati paprasčiausia priežastis - įsimylėjome veggie maistą, atradome šimtus puikių receptų ir tiesiog visai neplanuotai pamiršome apie kepsnius, nes mėgaujamės indiškais, tailandietiškais, europietiškais ir kitų virtuvių veggie patiekalais. Maistas yra didelis malonumas ir geros savijautos šaltinis, todėl pritariu, kad kiekvienas turime rinktis pagal save. Rimanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-88247965977597164452017-05-30T11:00:04.166+03:002017-05-30T11:00:04.166+03:00Džiaugiuosi, kai žmonės atranda sau tinkančią ir p...Džiaugiuosi, kai žmonės atranda sau tinkančią ir patinkančią mitybos sistemą, tokiu atveju, jos geriausia ir laikytis. Mes tuo tarpu - visavalgiai. Beje, vienas gydytojas, tradicinės medicinos atstovas, daug metų studijuojantis ir senąją Rytų mediciną, man neseniai sudėliojo į lentynėles kai kuriuos dalykus, kurių anksčiau negalėjau sau paaiškinti. Anot jo, visi žmonės energetiškai skirtingi, todėl vieni gali būti vegetarai ir labai gerai jaustis (toks yra, tarkime, mano vyras, kuris visuomet labiau nudžiunga gavęs žirnių košės vietoje kepsnio), o kiti, visiškai atsisakę mėsos, kojų nepavilks (tokia esu, tarkime, aš). Tada ir supratau, kodėl geriausia jaučiuosi, suvalgiusi steiką su daržovėmis - be duonos, be košės ir be bulvių. Su mūsų vaiku dar kitokia istorija - jam geriausia tinka miltai ir grūdai, kurių, beje, jis nuo mažens vis prašo ir prašo. Na, kadangi tarnaičių, kiekvienam šeimos nariui gaminančių individualius patiekalus, pas mus nėra, tai aš gaminu viską iš eilės. Vieną dieną maistas labiau tinka vienam, kitą - antram, trečią - trečiam, stengiuosi, kad jis būtų sezoniškas ir labai įvairus, tad finale visi jaučiamės normaliai :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-66532836522192201592017-05-30T09:59:38.264+03:002017-05-30T09:59:38.264+03:00Tai va, kad tie valgymo įpročiai ir poreikiai taip...Tai va, kad tie valgymo įpročiai ir poreikiai taip pasikeitę, jog dauguma šeimos narių visai nebevartojame mėsos, tad aš pati daugiausia gaminu daržovių, ankštinių ir žuvies patiekalus, o tie seni geri ir kadaise tikrai labai mėgti (sakyčiau, mano vaikystės delikatesų:)) receptai, regis, jau nukeliavo praeitin. Nors neatmetu galimybės, kad kada nors tie patiekalai ims ir sugrįš į mano meniu :) o dėl Dvaro sūrio, tai man jis vienintelis, kuris nekelia nusivylimo (čia iš lietuviško supermarketų asortimento).Rimanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-11283331194063120942017-05-29T22:01:57.612+03:002017-05-29T22:01:57.612+03:00Rima, ačiū už rekomendaciją, patyrinėsiu tą "...Rima, ačiū už rekomendaciją, patyrinėsiu tą "Dvaro" sūrį, mūsų vietinėje parduotuvėlėje jo nebūna, bet kitur pasižvalgysiu. Užtai visada perku "Dvaro" grietinę ir "Dvaro" pieną, kai pritrūkstu kaimiškų produktų - iš pirktinių man jie geriausi.<br /><br />Nauja yra pamiršta sena - aš irgi jau buvau beveik pamiršusi sūriu užkeptos mėsos skonį, o kai vieną kartą mama priminė, pagaminau - ir buvo taip gerai! Dabar gaminu kokius 2-3 kartus per metus. Variantas su vištiena man, ananasų mylėtojai, irgi skamba super, reikės išmėginti, dėkui už receptą. Siūlau ir pačiai kada šeimą nustebinti vintažiniais pietumis - visiems iškart grįžta geriausi prisiminimai :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-47470549583344709652017-05-27T14:33:47.561+03:002017-05-27T14:33:47.561+03:00Rokiškio sūris taip pat jau senokai tapo dideliu n...Rokiškio sūris taip pat jau senokai tapo dideliu nusivylimu. Geri sūriai dažniausiai esti sūrių parduotuvėse, bet visgi jie turbūt labiau skirti sūrių lėkštėms ar kokiems prašmatnesniems prancūzų ar italų virtuvės patiekalams, tuo tarpu kai reikia to paprasto fermentinio sūrio varianto aš asmeniškai nieko geriau nesu užtikusi nei Dvaro sūris, kaip ir apspritai visa šios linijos pieno produkcija. O receptas nostalgiškai priminė mamos ruoštas vištienos krūtinėles su ananasu ir sūriu:) tik per tiek metų radikaliai pasikeitė ne tik produktų asortimentas, valgymo įpročiai, bet ir naminio maisto receptai, tad šio patiekalo mūsų virtuvėje nebeliko...Rimanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-26348158082835166492017-05-26T12:58:54.641+03:002017-05-26T12:58:54.641+03:00Dėkui už gražius žodžius, už tai kad apsilankote, ...Dėkui už gražius žodžius, už tai kad apsilankote, paskaitote ir randate laiko parašyti komentarą! Kaskart labai apsidžiaugiu, kai skaitytojai atsiliepia - tada žinau, kad ne pati sau rašau:) Ir ačiū už prancūziško karbonado priminimą - mama jo nekepdavo, bet esu ne kartą valgiusi svečiuose, tikrai labai skanu! Valio sūrių būna beveik visuose didesniuose prekybos centruose, kaip atrodo jų pakuotės, galite pažiūrėti, viršuj esančiame recepte paspaudę aktyvią nuorodą "Valio čederis". Vienintelė problema - kad vienos parduotuvės užsisako vienokius Valio produktus, kitos - kitokius. Valio čederį aš pati perku prie namų esančioje "Šilo" parduotuvėje, Akropolio "Maximoje" arba "Rimi", bet ko gero jo būna ir kitur. Kiek sudėtingiau pavyksta rasti tepamų Valio sūrelių, jų dažniausia aptinku "Maximoje". Anksčiau visa Valio produkcija buvo prekiaujama "Prismoje", gaila, kad ji pasitraukė iš Lietuvos. Šiaip ar taip, neabejoju, kad sūrio Jūs tikrai rasite, ir juo užkepta mėsa pavyks kuo puikiausia :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-73727342928995589952017-05-25T10:06:27.835+03:002017-05-25T10:06:27.835+03:00Kurioje parduotuvėje prekate Valio sūri? Kažkaip n...Kurioje parduotuvėje prekate Valio sūri? Kažkaip nesu į juos atkreipusi dėmesio...:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-15407597849169213402017-05-25T10:04:06.175+03:002017-05-25T10:04:06.175+03:00Ačiū, Krisitina, net seilė nutyso ir nostalgija ap...Ačiū, Krisitina, net seilė nutyso ir nostalgija apėmė:-), o ypač dėkinga už informaciją apie sūrius, pati buvau paieškose, kažkada užsimanius nostalgiškai irgi, "prancūzišką" karbonadą - kiaulieną su svogunais morkom ir majonezu užkepti, ale pradėjus rinktis sūrius susidūriau su tomis pačiomis problemomis, kaip ir jūs, taigi dabar jau būsiu apsišvietusi:-) ir bandysiu ką nors užkepinėt, labai jau knieti tą jautieną išbantyt:-), Ačiū už išsamias detales ir įdomias istorijas, saulėtų ir skanių dienų linkiu:-)Anonymousnoreply@blogger.com