tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post672807589450615418..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Braziliškas kukurūzų miltų keksasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-45930674112593229832020-01-18T16:38:53.114+02:002020-01-18T16:38:53.114+02:00Aušra, į sveikatą, va čia jau visai kitas reikalas...Aušra, į sveikatą, va čia jau visai kitas reikalas! :) Džiaugiuosi, kad antras blynas neprisvilo, ir linkiu kuo geriausių emocijų bei rezultatų toliau eksperimentuojant :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-76461914356714217352020-01-18T16:10:30.517+02:002020-01-18T16:10:30.517+02:00Ačiū. Šiandien dariau sumažintą normą keksiukais. ...Ačiū. Šiandien dariau sumažintą normą keksiukais. Viskas puikiai. Toliau noriu pamodifikuoti veganiškai. Pagavo azartas🙂Aušrahttps://www.blogger.com/profile/02206844791094847618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-31677459055305098332020-01-17T22:19:55.787+02:002020-01-17T22:19:55.787+02:00Aušra, kaip gaila :( Tiesą sakant, pirmą kartą gir...Aušra, kaip gaila :( Tiesą sakant, pirmą kartą girdžiu apie tokią situaciją; jeigu būtumėte per trumpai kepusi, keksas būtų sukritęs ir susmegęs, bet net sunku įsivaizduoti, kas atsitiko, kad vidurys likto kietas?.. Galbūt tešla buvo labai tiršta ir nesugebėjo iškilti? Jeigu taip, tai maišant galima įmušti papildomą kiaušinį arba įpilti papildomą šlakelį pieno, kad tešla būtų minkštesnė, glotnesnė, tirštos grietinės konsistencijos. Kepant irgi geriausia stebėti, kaip keksas atrodo - jis turėtų ne tiktai pakilti, bet ir įtrūkti, o trūkio vieta šiek tiek apskrusti. Labai tikiuosi, kad šie patarimai pagelbės, laikysiu kumščius, kad antrą kartą Jums viskas pasisektų taip, kaip priklauso. Sėkmės!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-48388502514025552872020-01-17T19:20:19.747+02:002020-01-17T19:20:19.747+02:00Kažkodėl vidury sušoko į gabalą. Gal per trumpai k...Kažkodėl vidury sušoko į gabalą. Gal per trumpai kepiau... Nors patikrinus pagaliuku nesivėlė. Šiaip skonis geras, mėginsiu vėl.Aušranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-70375414899680480442020-01-14T12:42:40.653+02:002020-01-14T12:42:40.653+02:00Super! Tiesiog nuostabu, kokie išradingi ir kūrybi...Super! Tiesiog nuostabu, kokie išradingi ir kūrybingi žmonės lankosi šiame tinklaraštyje! Atsimenu, kažkada, kai tik kekso eceptas buvo paskelbtas, nieko negalėjau atsakyti į pirmuosius paklausimus apie produktų pakeitimus, o dabar komentaruose sulaukiu tiek naudingos info, jog kyla pasididžiavimo jausmas savo skaitytojais. Dėkui, kad pasidalinote savo patirtimi, manau, daug kam ji bus pravarti. Man, savo ruožtu, labai malonu sulaukti komplimentų :) Didelės sėkmės ir Jums - ir virtuvėje, ir už jos ribų! Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-65302883493227376032020-01-14T12:27:19.491+02:002020-01-14T12:27:19.491+02:00Zita, labai džiaugiuosi, kad atradote šį kepinį, k...Zita, labai džiaugiuosi, kad atradote šį kepinį, kuris atveria Jums galimybes eksperimentuoti, be to, yra tinkamas visiems šeimos nariams. Aš pati su produktų netoleravimo problema susidūrusi nesu, bet įsivaizduoju, jog labai nelengva, kai kažkuris iš namiškių negali valgyti dalies produktų, o ypač tada, kai tie ligoniukai - vaikai :( Soda daug stipresnė už kepimo miltelius, manau, čia jos užtektų apie 1 a.š. (nugesintos rūgštimi). O gal Jums verta išmėginti ir amonio karbonatą, man atrodo, jokių kviečių pėdsakų jame nėra? Tai labai populiarus kėliklis Skandinavijoje, Vokietijoje ir kitose Vakarų Europos šalyse - pažiūrėkite, jei keliausite, arba internetinėse parduotuvėse, netgi Lidle Lietuvoje kažkada esu mačiusi. Tiesa, gal dažniau jis naudojamas sausainių ir meduolių tešlai purinti, bet tokiu kritiniu atveju, kaip jūsiškis, turbūt galima naudoti ir kitiems kepiniams (esu mačiusi torto receptą su amonio karbonatu, tai reiškia, biskvitus jis vis dėlto iškelia). Bet kokiu atveju, didelės sėkmės Jums, sveikatos, na, ir skanumynų, kuriais galėtų mėgautis visa šeima :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-19814878079792723362019-12-13T11:03:10.666+02:002019-12-13T11:03:10.666+02:00Dėkoju už puikią idėją. Anot kolegių - "tobul...Dėkoju už puikią idėją. Anot kolegių - "tobulas keksas"! :-). Leidau sau visiškai atsisakyt cukraus, jį pakeičiant bananais ir klevų sirupu. Taip pat naudojau migdolų "pieną". Pirmo bandymo produktas,dėl pasenusių kepimo miltelių nukeliavo į komposto dėžę, bet toliau reikalai klostėsi gerai. Dar kart ačiū ir sėkmės.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00503270490227728118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-2230230483648077762019-05-10T17:14:19.903+03:002019-05-10T17:14:19.903+03:00Kepiau šį jūsų keksą jau 4 kartus ir vis skirtingo...Kepiau šį jūsų keksą jau 4 kartus ir vis skirtingomis modifikacijomis. Kartą vietoj aliejaus teko tirpintą sviestą naudoti, nes aliejaus namie nebuvo. Tai mmmmmmm, pasaka buvo. Kitąkart dariau marmurinį keksą: kai išverčiau į formą pusę masės, į kitą dalį įmaišiau kakavos ir užpyliau ant švesios tešlos. Mmmm, net mano nevalgus ir tik šokoladą mėgstantis sūnus valgė. Trečiąkart nežinau kodėl, bet neiškilo keksas. Na o dabar ketvirtas gavosi BE GLIUTENO, BE KAKAVOS ir veganiškas. Vietoje pieno naudojau ryžių gėrimą, vietoje kiaušinių - specialų kiaušinių pakaitalą, vietoje kakavos, kuriai alergiška dukrytė - kerobą. Daugiausiai sukau galva del kepimo milteliu, nes juose yra kviečių. Nežinojau, kaip daryti su soda. Tai "pavariau" valgomąjį šaukštą sodos ir tiek pat citrinos sulčių. Turbūt padauginau sodos, nes tas aitrumas vistiek jaučiasi. Na ir gal del to, kad be kiaušinių, bandant išimti iš formos, pyragas subyrėjo į kelis didelius gabalus. Bet vis tiek gražiai sudėjau, laukiu degustatorių. Zitahttps://www.blogger.com/profile/07758215441295097847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-36612771144321544542017-02-16T16:57:58.541+02:002017-02-16T16:57:58.541+02:00Vaida, į sveikatą, ir sveikinimai atradus naują mė...Vaida, į sveikatą, ir sveikinimai atradus naują mėgstamą kepinį! Džiaugiuosi, kad prie to prisidėjau :) Deja, nesu veganiškos mitybos atstovė, tai negaliu pasakyti, kuo geriausia pakeisti gyvūninės kilmės produktus. Tačiau kiaušiniai veikia kaip tešlos surišėjai (kukurūzų miltai juk labai birūs), ir man teko girdėti, kad kai kas 1 kiaušinį keičia 2 v.š. bulvių krakmolo, kuris atlieka analogišką funkciją. Bet pati šio būdo bandžiusi nesu, todėl už rezultatus galvos neguldau. Na, bet, tikiuosi, kad Jūsų eksperimentai bus sėkmingi :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-2856176835585938682017-02-15T10:13:04.226+02:002017-02-15T10:13:04.226+02:00Viskas pavyko tiesiog puikiai - tobulas keksas. Pa...Viskas pavyko tiesiog puikiai - tobulas keksas. Pakeičiau pieną į augalinės kilmės - avižų pieną, dar įdėjau pamirkytų razinų, šlakelį vanilės ekstrakto ir vietoje kepimo miltelių (neturėjau) - obuolių actu užgesinau 1 arbatinį šaukštelį sodos. Tobulas keksas, keliauja nedelsiant į receptų aplanką. Mano vyras netoleruoja gliuteno ir mes vengiame gyvūlinės kilmės produktų, tai dar sugalvosiu kuo pakeisti kiaušinius ir bus vienas iš veganiškų perlų. :) Ačiū labai! Vaidahttps://www.blogger.com/profile/16561505118060612804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-32807225484607146932016-10-10T22:46:18.088+03:002016-10-10T22:46:18.088+03:00Sveikinu atradus šį keksą! :) Džiaugiuosi, kad kep...Sveikinu atradus šį keksą! :) Džiaugiuosi, kad kepinys puikiai pavyko ir patiko - jo gaminimo eiga šiek tiek komplikuotesnė negu kitų keksų, todėl aš visuomet laikau špygas kišenėje, kad tik jis pasisektų tiems, kurie mėgina :) Kai dėl priedų, tai, žinoma, kiekvienas gali rinktis pagal save. Aš, tarkime, labai mėgstu įberti šaukštą kitą aguonų. Tiktų ir šokoladas, ir razinos, tik dėl sultingų uogų (pavyzdžiui, vyšnių) nebūčiau tikra - jos gali per daug praskiesti tešlą, o tuomet kepinys prasčiau kiltų. Bet kokiu atveju, sėkmės tolimesniuose bandymuose ir eksperimentuose :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-71543930271610236312016-10-03T16:59:20.500+03:002016-10-03T16:59:20.500+03:00Labai skanu, gaminsiu ir kita karta. Tik desiu ist...Labai skanu, gaminsiu ir kita karta. Tik desiu istirpinto sokolado i tesla, bus nerealus.<br />AciuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-32797288355028330632016-10-03T15:51:06.025+03:002016-10-03T15:51:06.025+03:00Labai megstu gaminti, ypac pyragus kepti. Siand nu...Labai megstu gaminti, ypac pyragus kepti. Siand nusipirkau kukuruzu miltu ir jau orkaiteje kepa keksas, tikiuosi bus skanu. Daznai ieskau alternatyvos kvietiniams miltams, tikiuosi skonis nenuvils.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-71942048239781638272016-03-23T02:41:45.150+02:002016-03-23T02:41:45.150+02:00Kaip džiugu girdėti tokius atsiliepimus, į sveikat...Kaip džiugu girdėti tokius atsiliepimus, į sveikatą! Ačiū, kad išbandėte ir pasidalinote patirtimi. Man irgi miltų užplikymas atrodo patikimesnis reikalas. Ir, žinoma, tikra tiesa, šokoladas retai kada pagadina pyragus :) Manau, šiam keksui, ypač keptam be priedų, netgi tiktų šokoladinis glaistas. Tad sėkmės ieškant kitų gardžių jo variantų :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-66981699272859805312016-03-22T23:50:23.219+02:002016-03-22T23:50:23.219+02:00Keksas išties puikus - drėgnas ir purus! Pabandžia...Keksas išties puikus - drėgnas ir purus! Pabandžiau užplikyti miltus ir tik tuomet šiek tiek pakaitinti. Tad niekas neprisvilo ir gavosi vientisa masė. Beje, dar į masę pabarsčiau šokolado gabalėlių, labai tiko ;) Ačiū už skanų receptą!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58484798189667705522015-12-09T03:26:52.520+02:002015-12-09T03:26:52.520+02:00Agne, ačiū už info apie pieną, iš pirmų lūpų ji vi...Agne, ačiū už info apie pieną, iš pirmų lūpų ji visuomet patikimiausia! <br />Dėl kukurūzų miltų, tai man atrodo, kad balti ne tik Meksikoje, bet ir kitur (Kaukaze, Afrikoje, Pietų Amerikoje) populiaresni, o geltoni dažniau naudojami galvijų pašarams. Tai gal ir nereikia labai gailėtis, kad jų nėra pirkti :) Deja,Lietuvoje situacija atvirkštinė, baltų prekybininkai kol kas neatveža :( Kiek aš žinau, balti būna irgi nevienodi, mažiausia 2 rūšių - vieni tiesiog sumalti iš baltų kukurūzų sėklų, kiti - dar priedo ir apdirbti šarmu. Pastarieji vadinasi masa harina ir naudojami tortilijoms ir kitiems kepiniams, nes dėl šarmo poveikio tampa lipnūs. Šiam pyragui reikėtų šarmu neapdirbtų baltų kukurūzų miltų (harina de maiz, harina maiz).Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-7197389798545048412015-12-07T04:16:40.442+02:002015-12-07T04:16:40.442+02:00Meksikoje pieno yra, tikrai ! Ir taip pat geria pr...Meksikoje pieno yra, tikrai ! Ir taip pat geria prie sausainiu :) bandau ir as dabar su visais vietiniais meksikietiskais produktais, tik geltonu miltu (gaila) neradau cia... naudoju iprastus baltus kukuruzu miltus skirtus tortijoms. Agnenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-11751804099413488942015-11-22T18:40:04.649+02:002015-11-22T18:40:04.649+02:00Sveiki, ačiū už gražų atsiliepimą! Smagu girdėti, ...Sveiki, ačiū už gražų atsiliepimą! Smagu girdėti, kad kūrybiškai žiūrite į receptų pritaikymą ir dalinatės idėjomis. Laiminga Jūsų šeima, turinti tokią išradingą mamą :)<br />Dar noriu atsiprašyti, kad Jūsų komentras buvo užstrigęs (užtai 2 datos). Nežinau, kodėl, bet kelis kartus yra buvę, kad sistema sustreikuoja: komentaras ateina tik į mano el. paštą, bet nėra matomas viešai. Jeigu per parą jis automatiškai nepasirodo po įrašu, aš jį čia perkeliu pati. Tikėkimės, kad daugiau tokių trukdžių nebus - man tikrai labai svarbu išgirsti savo skaitytojų įspūdžius ir sužinoti jų nuomonę, todėl kiekvieną komentarą labai branginu :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-37596628104712884642015-11-22T18:20:52.581+02:002015-11-22T18:20:52.581+02:00Ačiū, viskas pavyko puikiai ir skaniai :) kadangi ...Ačiū, viskas pavyko puikiai ir skaniai :) kadangi šeimyna mėgsta tortus, tai maskarponės tortui pagrindà taip pat iškepiau iš šio kekso (viskà padalinau iš 3), sulaisčiau citrinos sultim ir puikus tortas. Sakė geriau nei Maxima:) Ačiū :)<br />komentaro laikas 2015 m. lapkričio 21 d. 12:49Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-91309637670217073772015-11-21T12:01:45.971+02:002015-11-21T12:01:45.971+02:00Dėkui, kad išbandėte ir sugrįžote pasidalinti įspū...Dėkui, kad išbandėte ir sugrįžote pasidalinti įspūdžiais! Visuomet malonu žinoti, kad žmonėms receptai praverčia ir patinka. Jeigu mėgstate kepinius iš kukurūzų miltų, verta išsikepti ir rytietišką pyragą (receptas skyrelyje "Afganistano virtuvė") - gal jis ir neatrodo įspūdingai, bet skonis puikus. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-74322445729416649992015-11-18T18:28:23.087+02:002015-11-18T18:28:23.087+02:00Ačiū miela Kristina, puikumėlis pyrago. Ačiū miela Kristina, puikumėlis pyrago. Irenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-41830788060809923332015-09-13T21:38:52.865+03:002015-09-13T21:38:52.865+03:00Žinoma, kad galima! :) Patys skaniausi mano pyraga...Žinoma, kad galima! :) Patys skaniausi mano pyragai, blynai ir firminis tortas yra ne tik kad be kiaušinių, bet ir be pieno produktų. LABAI SKANŪS :) Linkių sveikų skanių patiekalų ne iš gyvūnų! Lina S.https://www.blogger.com/profile/13278769672852648476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-35531840481757539332015-09-10T16:58:04.732+03:002015-09-10T16:58:04.732+03:00Lina, į sveikatą, džiaugiuosi, kad pyragas pateisi...Lina, į sveikatą, džiaugiuosi, kad pyragas pateisino viltis. Ir dėkui, kad pasidalinote sėkmingai išbandyta vegetariška jo versija. Manau, pravers ne vienam čia užsukančiam žmogui, nes tikrai žinau, jog tarp mano skaitytojų yra ne vienas vegetarinės mitybos šalininkas. Mūsų šeima - visavalgiai, tai net į galvą neateitų kepti keksą be kiaušinių. O pasirodo - dar ir kaip įmanoma! Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-82470997716897597762015-09-09T13:32:19.598+03:002015-09-09T13:32:19.598+03:00p.s vietoj kepimo miltelių naudojau obuolių actu i...p.s vietoj kepimo miltelių naudojau obuolių actu ir citrinos sultimis užgesintą sodą. Lina S.https://www.blogger.com/profile/13278769672852648476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-25121167848579545392015-09-09T13:30:58.731+03:002015-09-09T13:30:58.731+03:00Ačiū, receptas puikus! Gaminau su riebiu kaimišku ...Ačiū, receptas puikus! Gaminau su riebiu kaimišku pienu, jo pyliau daugiau nei nurodyta, bėriau rudą cukrų ir gerokai mažiau, kiaušinių nenaudoju (esu vegetarė), jie čia tikrai nebūtini. Pavyko puikiai. Labai skanus su veganiniu yo-yo vaniliniu kremu. Kartosiu ir būtinai išbandysiu veganinę šio pyrago versiją :)Lina S.https://www.blogger.com/profile/13278769672852648476noreply@blogger.com