tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post8502099468527929996..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Kazlėkai grietinės padažeKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-48269957250061889842013-08-26T16:55:44.081+03:002013-08-26T16:55:44.081+03:00Dėkui, Aušra! Kad jau pajūryje apstu kazlėkų, gal ...Dėkui, Aušra! Kad jau pajūryje apstu kazlėkų, gal kada prisiruošite juos iškepti štai tokiu būdu:) Patiekalas, žinoma, neįmantrus, bet tikrai gardus.Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-72894260087696106682013-08-26T15:01:19.896+03:002013-08-26T15:01:19.896+03:00O pas mus pajūrio pušynuose tik kazlėkai ir dominu...O pas mus pajūrio pušynuose tik kazlėkai ir dominuoja :) Randu jų po savo pušimis, tiesiog pievoje :) O šis patiekalas atrodo taip, kad tuoj liežuvį prarysiu. Ir dar tos bulvytės, pasaka!Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-33615541891196246582013-08-23T10:24:24.801+03:002013-08-23T10:24:24.801+03:00Pritariu! Kazlėkai man irgi labai skanūs, tik rast...Pritariu! Kazlėkai man irgi labai skanūs, tik rasti jų ne visuomet pavyksta, ypač sveikų. Bet jeigu pavyksta, namuose puota:)Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-76611946907979907582013-08-23T08:45:23.001+03:002013-08-23T08:45:23.001+03:00Labai mėgstu kazlėkus, man jie po baravykų, rudmes...Labai mėgstu kazlėkus, man jie po baravykų, rudmesių skaniausi:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-68362307865544287572013-08-22T21:37:52.910+03:002013-08-22T21:37:52.910+03:00Pirmiausia ačiū už komplimentą:)
Aš bulves kepu t...Pirmiausia ačiū už komplimentą:)<br /><br />Aš bulves kepu taip. Pirmiausia išsirenku kokias 3-4 vidutinio didumo bulves - ne daugiau, nes jeigu bulvių bus kupina keptuvė, jos ims troškintis ir gražiai neapskrus. Nuskustas perpjaunu išilgai per pusę, o puseles suraikau plonomis riekelėmis, maždaug 2 mm storio. <br /><br />Įkaitinu aliejų (ne per daug, kokius 4 v.š.), tolygiai paskleidžiu bulves keptuvėje ir ugnį sumažinu iki vidutinės; keptuvės uždengti nereikia. Dabar svarbiausia - kantrybė, t.y. reikia laukti, kol bulvės gražiai apskrus iš vienos pusės ir tik tada jas apversti/pamaišyti; per dažnai vartant bulvės neapskus ir subyrės. Taip pavartau maždaug 4 kartus, kol visos bulvės tampa auksinės spalvos. Labai ilgai kepti nereikia, nes bulvės virs traškučiais:), tačiau maždaug 15 min. greičiausiai prireiks.<br /><br />Baigiant kepti bulves pabarstau druska, šviežiai sugrūstais pipirais, galima ir grūstų kmynų žiupsnelį. Išjungusi dar pagardinu kokiomis nors žolelėmis; šįkart barsčiau čiobreliais, bet labai tinka ir krapai.<br /> Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-46579398160684899332013-08-22T20:49:54.851+03:002013-08-22T20:49:54.851+03:00Kaip taip gražiai iškepti bulves?:)Kaip taip gražiai iškepti bulves?:)Anonymousnoreply@blogger.com