tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post8503653049155466953..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Nėgės arbatos drebučiuoseKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58777227819505798782020-12-02T12:19:39.606+02:002020-12-02T12:19:39.606+02:00O kaip konservuojat?O kaip konservuojat?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-66193968307672311352020-12-02T12:18:07.631+02:002020-12-02T12:18:07.631+02:00O konservuojat aprašytu būdu?O konservuojat aprašytu būdu?valikhttps://www.blogger.com/profile/17965345514840345951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-2733520899039882702020-12-01T15:40:58.690+02:002020-12-01T15:40:58.690+02:00Labai mėgstam neges. Aš ir ilgesniam laikui užkons...Labai mėgstam neges. Aš ir ilgesniam laikui užkonservuoju. Labai skanu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08106446661048866615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-41018548755999860192020-01-14T11:40:01.653+02:002020-01-14T11:40:01.653+02:00Į sveikatą! Tikiuosi, kad rezultatu nenusivylėte :...Į sveikatą! Tikiuosi, kad rezultatu nenusivylėte :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-26561865950056433952019-12-22T19:46:47.572+02:002019-12-22T19:46:47.572+02:00Ačiū
Ačiū<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11878360639672525916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-14625893809188148332017-03-04T12:21:14.074+02:002017-03-04T12:21:14.074+02:00Aldona, dėkui Jums už nuorodą - atidariau, perskai...Aldona, dėkui Jums už nuorodą - atidariau, perskaičiau, išsisaugojau, iš tikrųjų puikus straipsnis ir receptai. Manau, išmėginsiu, bet ko gero tik kitais metais, nes Kaune nėgių pirkti nebematau, prekeiviai tik stintomis vilioja :) Bet ateinantį sezoną - kodėl gi ne? Ačiū!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-7890882342996105142017-03-04T10:46:45.270+02:002017-03-04T10:46:45.270+02:00Sudomino receptas apie neges, internete uztikau st...Sudomino receptas apie neges, internete uztikau straipsni ''Senieji Pamario krašto gyventojai valgydavo kvapes, devynakes(neges), azegius, zarates'', tenais yra senas receptas pamario krasto zveju apie neges troskintas savo sultyse- gal ir jums idomu? http://www.silutesnaujienos.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=6512:senieji-pamario-krato-gyventojai-valgydavo-kvapes-devynakes-azegius-zarates&catid=57:istorija&Itemid=102<br />Aldonanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-91919790088588420992017-01-06T01:34:48.323+02:002017-01-06T01:34:48.323+02:00Sveiki, manau, kad grilius nėgių apkepimui puikiai...Sveiki, manau, kad grilius nėgių apkepimui puikiai tiks, tik reikėtų jas dėti viena eile ir kepant apversti, kad apskrustų iš abiejų pusių. Tikiuosi, Jums viskas puikiai pasisekė - būtų įdomu išgirsti, kokie rezultatai :) O aš labai džiaugiuosi, kad įrašas atnešė naudos, atsimenu, kelias dienas jį rašiau, ir vis galvojau - kažin, ar nors vienas žmogus Lietuvoje tomis nėgėmis domisi, ir ar bus, kas juo pasinaudos? :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-13214095560962872132017-01-05T13:57:03.353+02:002017-01-05T13:57:03.353+02:00Sveiki, šiandiena nusipirkau Nėgių. Bandysiu gamin...Sveiki, šiandiena nusipirkau Nėgių. Bandysiu gaminti. Šiek tiek keisiu receptą, jas pirma kepsiu orkaiteje su griliaus funkcija, o vėliau virsiu arbatoje. Visas maišiukas juda :) ruošiuosi morališkai doroti. Jūsų aprašymai labai padėjo. Ačiū.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-46420925012005977292016-12-29T12:48:38.608+02:002016-12-29T12:48:38.608+02:00Sveiki, pirmiausia ačiū, kad čia užsukate :)
Dėl...Sveiki, pirmiausia ačiū, kad čia užsukate :) <br /><br />Dėl nėgių kepimo, tai čia reikalai delikatūs, nes jeigu iškepsite jas kaip paprastas žuveles, bus kietos ir neskanios. Kepant ant žarijų, paprastai nuo nėgių nuvalomos gleivės, pačios nėgės neskrodžiamos, tik įtrinamos druska ir vartant kepamos apie 1 val. - iš pradžių ant nedidelės kaitros, o pabaigoje ant didelės, kad apskrustų. <br /><br />Kepant namuose, dažniausia naudojamas toks būdas. Nėgės nuvalomos (kaip rašiau tekste), be jokių prieskonių apskrudinamos keptuvėje (sausoje arba nedideliame kiekyje riebalų), o tuomet sudedamos į kokį metalinį troškintuvą ar paprasčiausią kepimo skardą. Nėges galima dėti ir vieną ant kitos, nesvarbu, o dedant jas reikia apibarstyti druska ir mėgstamais prieskoniais - paprastais ir kvapiaisiais pipirais, lauro lapais, garstyčiomis ir pan. Visą tą grožį pašauti į nelabai karštą orkaitę (tarkime, apie 170 C) ir kepti apie 1 val. Nėgės riebios, apdžiūti neturėtų, bet ko gero patikimiau būtų jas iš pradžių pridengti dangčiu (arba folija, jei kepate skardoje), o atidengti į kepimo pabaigą. Kas mėgsta minkštesnes, netraškias žuvis, įpila ir skysčio (sultinio, arbatos, vyno ar paprasčiausio vandens šlaką). Jei žuvys ruošiamos sausai, jas patiekiant patariama atskirame indelyje pasiūlyti kokio nors padažo, pavyzdžiui, garstyčių.<br /><br />Nenaudojant orkaitės, nėges galima mėginti apkepti, o tuomet uždengtoje keptuvėje ant mažos ugnies pašutinti su trupučiu skysčio ir prieskoniais, kol suminkštės. Bet čia jau reikės nuolat stovėti ir žiūrėti, kad neprisviltų, o skysčio likučius nugarinti tik pačioje pabaigoje.<br /><br />Dar nėgės yra skrudinamos, t.y. jų gabaliukai pasūdomi, pagardinami prieskoniais, pagal norą apvoliojami miltuose ir dedami į verdančius riebalus. Kadangi verdančių riebalų karštis didesnis negu keptuvėje, nėgės turėtų iškepti greičiau, maždaug per 15 min. Bet ugnį laikykite vidutinę, nes jei riebalų temperatūra būna per aukšta, žuvies paviršius ima degti, o vidurys lieka žalias. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-39688408178018267002016-12-29T09:36:14.569+02:002016-12-29T09:36:14.569+02:00Tikrai įdomiai skamba. Kaip tik šiandien ieskokoja...Tikrai įdomiai skamba. Kaip tik šiandien ieskokojau tokio receptuko. Manau bus labai skanu. Ir norėjau paklausti, norėčiau šią žuvį kepti bet ne ant grilio ir pagalvojau kiek šią procesas užtrunka ir kaip šią žuvį paprieskoniuoti?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-84464747451846361062016-01-04T14:59:31.896+02:002016-01-04T14:59:31.896+02:00Marta, tikrai gyvena! Niekada nesu mačiusi, kad nė...Marta, tikrai gyvena! Niekada nesu mačiusi, kad nėgėmis prekiautų parduotuvės, bet turguose pasitaiko, ypač šaltuoju metų laiku, prieš šv. Kalėdas ar iškart po jų. Nėgės atrodo kaip nedideli unguriukai, tik iš arti apžiūrėjus matyti, kad neturi žiaunų, o vietoj žuvims įprastų dantų - siurbtuko pavidalo burna. Manau, kad jeigu lankaisi turguje, esi nėges mačiusi, tik jų neatpažinai. Na, bet nuo šiol atpažinsi :) Kulinarijos pasaulyje mane pačią labiausia žavi begalinė įvairovė ir tai, kad kasdien atrandu vis naujų dalykų ne tik tolimų šalių, bet ir Lietuvos virtuvėje.Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-29461153391517459502016-01-04T14:25:28.206+02:002016-01-04T14:25:28.206+02:00Pirmą kartą matau šį gyvūną. Sakyčiau labai nusteb...Pirmą kartą matau šį gyvūną. Sakyčiau labai nustebino, kad toks keistas sutvėrimas gyvena mūsų vandenyse. :)Martahttps://www.blogger.com/profile/11302246543790090952noreply@blogger.com