tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post8900516657695130519..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Sūdyta lašišaKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-36750857532710266342021-02-14T10:29:41.180+02:002021-02-14T10:29:41.180+02:00Aciū ,kad atskleidete kaip reiktų sūdyti lašišą na...Aciū ,kad atskleidete kaip reiktų sūdyti lašišą namuose .Pameginę vieną kartą tai padaryti ,daugiau nė nežiūrėsite į Vilniuje pirktas sūdytas lašišas .Genutehttps://www.blogger.com/profile/05038359390422583879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-73295735240501858562016-03-25T14:58:22.075+02:002016-03-25T14:58:22.075+02:00Sveiki, pirmiausia ačiū, kad čia užsukate ir paska...Sveiki, pirmiausia ačiū, kad čia užsukate ir paskaitote :) Manau, jog be odos lašišą kuo puikiausia galima sūdyti, tik atleisti reikėtų atsargiai, ne kambario temperatūroje, o šaldytuve, kad žuvis neištežtų ir vėliau ją būtų galima gražiai riekelėmis supjaustyti (kai žuvis be odos, jos gabaliukas ne toks stabilus kaip su oda). Be to, be odos žuvis greičiau ir lengviau sūdysis, todėl manau, jog laikyti ją sūryme reikėtų šiek tiek trumpiau, gal ne 24, o tarkime, 18 val. (geriausia ragauti :). Kai žuvis bus norimo skonio, o marinatas nusausintas, ją vėl galima suvynioti į švarią maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų, ir šaldytuve laikyti kol prireiks. Linkiu, kad Jums viskas pavyktų kuo puikiausia, o šventės būtų nuostabios :) Na ir, žinoma, būtų smagu, jeigu po švenčių papasakotumėte, kaip su ta sūdyta žuvimi sekėsi :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-56054442024598286232016-03-25T14:10:32.663+02:002016-03-25T14:10:32.663+02:00Sveiki, o aš va pirkau lašišos filė gabalėlius šal...Sveiki, o aš va pirkau lašišos filė gabalėlius šaldytus, jie be odos ir kaulų. Ar yra kažkokių niuansų sūdant filė be odos? Nes visur skaitau, kad sūdoma su oda. Ačiū labai.Ekosesėshttps://www.blogger.com/profile/02674435005438702725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-79090659092206449992015-01-07T13:02:35.488+02:002015-01-07T13:02:35.488+02:00Odeta, pritariu: lašiša iš "Šiaurės jūros&quo...Odeta, pritariu: lašiša iš "Šiaurės jūros" buvo tokia tvirta ir graži, kad nekilo ranka jos šaldyti. Gaila, kad į Kauną jie prekių nepristatinėja, pirkčiau pas juos žyyymiai dažniau. Bet kol kas yra kaip yra, reikia džiaugtis ir retais vizitais į sostinę :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-36104931568404344652015-01-07T07:43:05.837+02:002015-01-07T07:43:05.837+02:00Kristina, sveika prisijungusi i Siaures juros gerb...Kristina, sveika prisijungusi i Siaures juros gerbeju buri:)))) As po ju lasisos daugiau nebegaliu is jokiu Rimi ar Maximu valgyti:) O sita drasiai, be jokiu uzsaldymu kertam, net ausys lapsi:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-57348532442582424232015-01-06T23:29:44.972+02:002015-01-06T23:29:44.972+02:00Sveiki, ačiū už komplimentus, labai malonu girdėti...Sveiki, ačiū už komplimentus, labai malonu girdėti tokius įvertinimus. Tikiuosi, kad ne tiktai skaitote, o ir susigundote ką nors pagaminti :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-40188403029417898912015-01-06T23:22:48.489+02:002015-01-06T23:22:48.489+02:00Nida, ta "Šiaurės jūra" man buvo kaip ko...Nida, ta "Šiaurės jūra" man buvo kaip kokia Pažadėtoji Žemė, apie kurią svajojau svajojau ir pagaliau pasiekiau :) Dabar netgi turiu minčių konkurse sudalyvauti, nes visokių konservuotų ir šaldytų dalykų parsivežiau pilną krepšį. Kai dėl gravlax, tai techniškai ji irgi yra sūdyta lašiša (todėl labai dažnai lax ir gravlax terminai vartojami sinonimiškai), bet gravlax - toks švelnesnis, rafinuotesnis sūdytos lašišos variantas. Aš šįkart rinkausi paprastai sūdytą lašišą, nes įsivaizdavau, kad jos užteks ir apkepui, bet viltys žlugo. Svečiai ir namiškiai žuvį suragavo beregint, apkepui teks sūdyti kitą kartą :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24113200732420393702015-01-06T19:51:14.884+02:002015-01-06T19:51:14.884+02:00Jus - puiki, negaliu atsizaveti situo blogu. Nu as...Jus - puiki, negaliu atsizaveti situo blogu. Nu as nerealiai paprotingeju nuo kiekvieno posto ;) Ypatingas blogas, net noreciau pas jus maitintis :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-81451528603295420122015-01-06T19:50:58.730+02:002015-01-06T19:50:58.730+02:00Sveikinu pagaliau atradus Šiaurės jūrą!! Aš nežina...Sveikinu pagaliau atradus Šiaurės jūrą!! Aš nežinau kaip gyvenčiau, jei tos parduotuvės Vilniuje nebūtų... Ir ačiū, kad atskleidei kortas apie gravlax ir lax - visuomet maniau, kad tai vienas ir tas pats! Na, o dėl sūdymo namuose, tai tik paantrinsiu, kad vienąkart pamėginę tai padaryti patys, daugiau nė nežiūrėsite į parduotuvines sūdytas lašišas... Nidahttp://www.nidosreceptai.ltnoreply@blogger.com