tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post1553554992163777707..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Trupininės bandelėsKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-29622446612321846572020-01-19T12:00:26.173+02:002020-01-19T12:00:26.173+02:00Supratau :) Lauksiu grįžtatnt su rezultatais ir įs...Supratau :) Lauksiu grįžtatnt su rezultatais ir įspūdžiais - tikiuosi, pačiais pozityviausiais, nes juk niekas geriau už patį žmogų nežino, kas jam/jai labiausiai tinka ir patinka!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-23232356891922018892020-01-18T17:10:34.086+02:002020-01-18T17:10:34.086+02:00Mėginsiu:). Man patinka visi kepiniai su trupiniai...Mėginsiu:). Man patinka visi kepiniai su trupiniais, karališką vatrušką kepu dažnokai, nors ten visa tešla trupininė, bet ir čia galima įdėti kruopelę varškės įdaro ar kitokio įdaro ir apibarstyti trupiniais. Rezultate bus visai kita bandelė, aišku, bet kaip eksperimentas bus gal visai gerai. Vienodos bandelės nusibosta, o kepti pagal kelis receptus po kelias bandeles, jau čia ne man, tinginė esu:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-90289399582203897532020-01-18T16:31:10.948+02:002020-01-18T16:31:10.948+02:00Rozalija, šitos bandelės išties geros, nors ir nėr...Rozalija, šitos bandelės išties geros, nors ir nėra cinamoninės klasikine prasme. Bet į trupinius cinamono įmaišyti galima, vokiečiai irgi taip daro. Tik tada reikia nusiteikti, jog iškepusios bandelės atrodys kiek tamsesnės. <br /><br />O dabar pamėginsiu duoti dar kelis patarimus :) Pirmiausia, nebijokite lipnios mielinės tešlos - dažniausia pastovėjusi ji išbrinksta, sutvirtėja ir to lipnumo nelieka, o jeigu lieka, tai tešlos rutulį pamiltuoti galima formuojant kepinius - tai daug geriau, negu iškart į ją įdėti per daug miltų, kas reiškia kietesnius kepinius. Antra, formuojant šias bandeles, įspausti įdubimą labai padeda kokia nors stiklinė ar puodelis - tiesiog paspauskite jų dugnu kiek paplotą tešlos rutuliuką, ir pamatysite, kaip susiformuoja taisyklingas įdubimas ir gražūs, tolygūs bandelės krašteliai. Juos galima patepti paplaktu kiaušiniu (ar atlikusiu baltymu, kurį reikėtų sumaišyti su šlakeliu vandens) - iškepusios bandelės gražiau blizgės. Pagaliau dar vienas dalykas: jeigu bandeles kepate iš vakaro, o jomis vaišinsitės tik kitą dieną (tarkime, nešitės į darbą), galbūt gera mintis būtų mielinę tešlą maišyti su kepimo milteliais, kurie neleis jai sužiedėti (receptą rasite įraše "Šparagais įdarytos bandelės", tešlos kiekis išeis maždaug toks pats, kaip ir reikia šiam receptui). Trupinius, žinoma, bet kokiu atveju gaminkite pagal šį receptą.<br /><br />O taip, aš irgi esu už virtuvės techniką! Trupiniams smulkintyuvai tinka, sakyčiau ideliai, daugumai tešlų irgi. Tiesa, yra kepinių rūšių, kai tešlos gaminimas smulkintuvu nepasiteisina (pavyzdžiui, kepant airišką sodos duoną), nes nuo intensyvių ir greitų judesių tešla tampa lipnesnė, negu reikia (išsiskiria gliutenas), ir kepiniai nebūna tokie purūs, kokių norėtųsi. Na, bet prie tokių receptų paprastai būna pastaba "neperminkyti".<br /><br />Didelės sėkmės Jums, ir bus labai smalsus sužinoti, kaip pasisekė eksperimentas :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-8884683599558978442020-01-18T13:55:57.292+02:002020-01-18T13:55:57.292+02:00Turėtų būti skanios bandelės, įdėjus cinamono tiks...Turėtų būti skanios bandelės, įdėjus cinamono tiks mano užsakymui:), mėginsiu kepti.<br /><br /> Įvairius trupinius, trupininę tešlą paskutiniu metu darau smulkintuvu, netgi grietiniečiams tešlą padariau smulkintuvu, labai greita ir patogu:).Rozalijahttps://www.blogger.com/profile/01690503600051451369noreply@blogger.com