tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post1647308094106424490..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Qabili pilau - Afganistano plovas su morkomis ir razinomisKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-79806188807648434392013-09-17T23:13:22.497+03:002013-09-17T23:13:22.497+03:00Rima, džiaugiuosi, kad išbandei, o dar labiau - ka...Rima, džiaugiuosi, kad išbandei, o dar labiau - kad patiko:) <br /><br />Su ryžiais reikalai tokie: basmati priskiriami prie ilgagrūdžių ryžių. Tiksliau, basmati ryžiai dėl savo švelnios tekstūros ir kvapnumo yra laikomi pačia geriausia ilgagrūdžių ryžių rūšimi. Daugumoje receptų basmati ryžius galima keisti paprastais ilgagrūdžiais, bet Indijoje, Pakistane, Afganistane ir pan. dažniausia tai daroma tik iš bėdos, nes būtent basmati laikomi ryžių karaliais, todėl receptuose visuomet tvirtinama, kad reikia būtent jų:) <br /><br />Man basmati labai patinka, bet čia, aišku, skonio reikalas, gali mėginti keisti. Aš vieną kartą gaminau šį plovą su kažkokiais kitokiais ilgagrūdžiais, bet nusivyliau, gal todėl, kad jau per daug gerai žinojau, koks geras jis būna su basmati:)Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-50045366329946028522013-09-17T21:17:46.374+03:002013-09-17T21:17:46.374+03:00Labas, Kristina!
Štai ir išbandžiau šįvakar šį pl...Labas, Kristina!<br /><br />Štai ir išbandžiau šįvakar šį plovo receptą. Pavyko puikiai! Basmati ryžiai gerai išbrinko bei tapo minkšti ir birūs, nors labai bijojau, kad gausis košė. Tai va, skonis puikus. Razinos ir prieskoniai pakylėja plovą į neregėtas aukštumas. Kiti valgytojai irgi sužavėti rezultatu :) Nors plovuose man vis tiek kažkodėl labiau patinka ilgagrūdžiai ryžiai (gal dėl to, kad pastarieji turi neįtikėtiną birumą ir traškumą), o ne basmačiai, bet gal tiesiog reikia priprasti :) Ačiū už receptą. Šiuo, regis, naudosiuosi dažnai.Rimanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-23659570676247423012013-09-12T23:04:16.122+03:002013-09-12T23:04:16.122+03:00Ačiū, Laura:)Ačiū, Laura:)Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58832225241662673202013-09-12T22:35:42.913+03:002013-09-12T22:35:42.913+03:00Rima, šį plovą tikrai verta išmėginti, ir nebijok ...Rima, šį plovą tikrai verta išmėginti, ir nebijok to brinkinimo proceso, jis visai paprastas, svarbu tik tiksliai laikytis proporcijos 1:2, o kol brinksta ryžiai, nekilnoti dangčio ir nemaišyti. <br /><br />Išmėginau aš beveik visus basmati, kokie tik parduodami Lietuvoje, ir galiu pasakyti, kad labai didelio skirtumo nepastebėjau (išskyrus nebent ruduosius basmati, pirktus kažkokioje sveikuolių parduotuvėje - tie man nelabai patiko). Dabar perku tuos, kuriuos randu artimiausioje parduotuvėje, berods "Valio" vadinasi. Šiaip jau Vilniuje kokybiškų basmati gali rasti Ibrahim centre, tik kainos ten, aišku, bus didesnės. Bet vis dėlto svarbiausia - nepadauginti vandens/sultinio, nes tada ir geriausi basmati virs koše. <br /><br />Sėkmės ir leisk žinoti, kaip pasisekė:)Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-36116741955693290512013-09-12T21:04:37.740+03:002013-09-12T21:04:37.740+03:00Šįvakar gaminu tradicinį plovą, bet kitai savaitei...Šįvakar gaminu tradicinį plovą, bet kitai savaitei esu numačiusi šitą ir tik šitą. Tikiuosi, kad nesusimausiu su tuo baisiai sudėtingu ryžių brinkinimo procesu. Kristina, jeigu ne paslaptis, kokius basmati naudoji, gal yra kažkurios firmos patikimiausi? Nes sykį jau dariau tradicinį plovą su basmati ir išėjo ne plovas, o baisi pliurzė, tad plovui visiems laikams grįžau prie "Skanėjos" ilgagrūdžių... <br /><br />Linkėjimai nuo Rimos (tos, kur plovą verda Vilniuje) :)Rimanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-13092478413363230912013-03-21T00:01:04.512+02:002013-03-21T00:01:04.512+02:00tai skaniausias kada nors ragautas plovas... mmm.....tai skaniausias kada nors ragautas plovas... mmm...Laurahttps://www.blogger.com/profile/00363689443712914056noreply@blogger.com