tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post2611364257628294945..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Krevečių ir bulvių mišrainėKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-77991944345201764372018-01-04T17:18:41.325+02:002018-01-04T17:18:41.325+02:00Linute, ačiū už gražius palinkėjimus ir įdomią inf...Linute, ačiū už gražius palinkėjimus ir įdomią info! Pirmą kartą girdžiu apie specialią dešrą šiam patiekalui. Nors, kas tiesa, tas tiesa - slavų kraštuose balta mišrainė ir vadinama, ir gaminama kitoniškai, manyčiau, jos variacijos nusipelno atidesnio tyrinėjimo ir atskiro įrašo. Kulinarijos istorija man tuo ir žavi, kad net paprasčiausi, kasdieniškiausi patiekalai slepia įvairiausias istorines asmenybes, įvykus, nutikimus, tradicijas. Labai džiaugiuosi, kad čia užsukantys žmonės pasidalina savo įžvalgomis ir žiniomis, dėkui!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58354468045579412072018-01-04T16:41:48.551+02:002018-01-04T16:41:48.551+02:00Odeta, ačiū už komplimentus, krevečių mėgėjams išb...Odeta, ačiū už komplimentus, krevečių mėgėjams išbandyti šį receptą tikrai verta! Gerų jums Naujųjų metų, tikiuosi, ir toliau užsuksite pasisvečiuoti į šį puslapį :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-32992328933069835882017-12-23T18:30:57.637+02:002017-12-23T18:30:57.637+02:00Šventiniai linkėjimai iš Kijevo! Kas įdomiausia ap...Šventiniai linkėjimai iš Kijevo! Kas įdomiausia apie baltą mišrainę, kad patys rusai, o ir ukrainiečiai ją vadina Olivje mišraine (салат Оливье), į kurią be mums lietuviams įprastų ingredientų deda dar ir pienišką dešrą, supjaustytą kubeliais. Kijeve prekyboje yra netgi speciali pieniška dešra skirta salotoms Olivje. Pasidomėjus "Olivje" pavadinimu, radau internete paaiškinimą, kad jis kilo nuo prancūzų virėjo Liusjeno Olivje pavardės, turėjusio XIX a. vid. restoraną Maskvoje ir garsėjusio ypatingomis salotomis. Tik panašu, kad Olivje salotos mažai ką bendro turėjo su populiariaisiais bulvių-morkų-žirnelių ingredientais... gal tik padažą panašų į provansalio majonezą... <br />Kristina, ačiū už smagius skaitinius apie maistą! Visiems smagių švenčių!Linanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-18749389920076987992017-12-23T12:21:33.240+02:002017-12-23T12:21:33.240+02:00Dieviškai skaniai skamba ir matyt teks išbandyti š...Dieviškai skaniai skamba ir matyt teks išbandyti šventėms. Tikiu, kad ir šeimai patiktu.<br />Smagių Jums švenčių Kristina :)Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.com