tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post4003906550094486308..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Karšti sumuštiniai su čederio sūriu, kiaušiniais ir garstyčiomisKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-14343774655749605272016-04-30T15:40:28.360+03:002016-04-30T15:40:28.360+03:00Kaip matau, šie sumuštiniai ypač gerai subalansuot...Kaip matau, šie sumuštiniai ypač gerai subalansuoti vyrams - maniškis irgi juos labai pamėgo :) Net nebūčiau pagalvojusi, kad sumuštiniai su sūriu ir kiaušiniais taip gerai žinomi lietuviams - o prašau, pasirodo, nauja - tai tik pamiršta sena. Šaunu, mane kuo toliau, tuo labiau stebina mūsų virtuvė - pačia geriausia prasme. Jums linkiu išmėginti šiuos sumuštinius su garstyčiomis ir tikru brandintu čederiu - suteikia tokią labai savitą, beveik kreminę tekstūrą, kurios nesuteikia lietuviški sūriai. Ir ačiū, kad parašėte, - labai įdomu išgirsti apie kitų žmonių kulinarines patirtis. Įsidėti tokių sumuštinių į kelionę - kokia gera mintis! Bet aš pati 100 metų nebūčiau sugalvojusi :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-63446103313804473982016-04-30T15:30:22.571+03:002016-04-30T15:30:22.571+03:00Egle, man tokie maži atradimai irgi visuomet sutei...Egle, man tokie maži atradimai irgi visuomet suteikia džiaugsmo :) Būtinai išbandykite su garstyčiomis - suteikia labai gerą akcentą. Manau, kad artėjant vasarai, kai nesinorės ilgai stovėti prie puodų, šis užkandis taps ypač patrauklus. Tiesa, aš kartais į sūrio-kiaušinių masę dar įmaišau ne tik garstyčių, o ir smulkintų žolelių (petražolių, builių, krapų ar pan.) - tuomet sumuštiniai išeina dar dailesni ir kvapnesni. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-17049324878773753192016-04-30T08:56:01.016+03:002016-04-30T08:56:01.016+03:00Tikrai puikūs šie sumuštiniai. Man primena vaikyst...Tikrai puikūs šie sumuštiniai. Man primena vaikystę, nes mama tokius kepdavo :) Valgėme karštus arba jau atšalusius kokioje kelionėje... Visai neseniai juos atsiminiau, tik, kaip Aušra sakė, nenorėjau stovėti prie keptuvės - kepiau orkaitėje. Vyras sužavėtas! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05147016698043454788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-17574949005887947402016-04-29T22:32:35.174+03:002016-04-29T22:32:35.174+03:00Kaip šaunu sužinoti kažką naujo! Mano draugas gami...Kaip šaunu sužinoti kažką naujo! Mano draugas gamina lygiai tokius, kaip Aušra. Man tai irgi buvo atradimas :) Einu pradžiuginsiu jį, kad gamina airiškus sumuštinius, betrūksta tik garstyčių :)Eglehttps://www.blogger.com/profile/09099530185899569883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-91986768364294431862016-04-28T17:35:00.739+03:002016-04-28T17:35:00.739+03:00Aušra, nustebinai čia mane :) Mūsų namuose tokia s...Aušra, nustebinai čia mane :) Mūsų namuose tokia sumuštinių rūšis nebuvo žinoma, pas giminaičius ir draugus irgi niekada neteko jų ragauti. Bet akivaizdu, kad kitose šeimose tai jokia naujiena - vadinasi, dar kartą pasitvirtino mano įtarimai, kad lietuvių ir airių virtuvė labai panašios.<br /><br />O šiaip aš galvoju, kad daugumai patiekalų nacionalinį atspalvį suteikia specifiniai jų produktai. Sodos duona, čederis (kuris, beje, vėsdamas beveik nekietėja ir netampa tąsus) ir grūdėtos garstyčios sukuria kiek kitokį skonį negu, tarkime, tradicinis mūsų batonas, Rokiškio sūris ir rusiškos garstyčios. Bet esu tikra, jog abu variantai gardūs ir turi savo žavesio.<br /><br />Ir ačiū kad užsuki, paskaitai ir randi laiko palikti atsiliepimą :) Net įdomu pasidarė, ar kiti skaitytojai kepdavo/ kepa ką nors panašaus?Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-31222123285076690792016-04-28T17:12:45.441+03:002016-04-28T17:12:45.441+03:00Keista, iki Lietuvos dar vaikystėje atėjo kiek mod...Keista, iki Lietuvos dar vaikystėje atėjo kiek modifikuotas receptas - sumaišytas kiaušinis su tarkuotu sūriu, uždėtas ant baltos duonos ir iškeptas keptuvėje.<br />Kadangi man labai patikdavo tokie karšti sumuštiniai vaikystėje, tačiau prie keptuvės rytais nesinori stovėti, tai aš lygiai taip pat padarytus keptu orkaitėje :)<br /><br />Tai dabar beliko įdėti truputį garstyčių ir duoną aptepti sviestu :) Ir bus Airiški :DAušrahttps://www.blogger.com/profile/16475650430118764200noreply@blogger.com