tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post4117553603324455550..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Estiški sumuštiniai su marinuotais šprotaisKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-42628924285845769602018-12-02T14:59:41.973+02:002018-12-02T14:59:41.973+02:00Odeta, ačiū už info, visiems žuvų mėgėjams pravers...Odeta, ačiū už info, visiems žuvų mėgėjams pravers! Aš esu šių žuvelių pastebėjusi Liepojoje, bet ko gero tik vienos rūšies ir net nesu tikra, kieno gamybos - šiaip ar taip, man susidarė įspūdis, jog rūkyti šprotai skardinėse ten valdo. O Kaune marinuotų šprotų išvis neradau - tik sveriamų marinuotų kilkių nugarėlių (su kaulais), kurių skonis man ne per labiausia patiko. Turbūt kur nors yra ir geresnių, tiesiog akis neužkliuvo... Na, o estai šiuos sumuštinius pristato kaip savo nacionalinį užkandį, ir marinuotų šprotų ten dešimtys rūšių. Taip ir priskyriau juos Estijos virtuvei :) Bet, kaip ir su dauguma produktų/patiekalų, tai ko gero tik sąlyginė tiesa. Svarbiausia, žinoma, geras skonis! Mes šituos sumuštinius irgi be degtinės valgėme, su arbata, kai vieną popietę darbo turėjau daug, šaldytuve produktų - mažai, ir reikėjo labai greitai kažką sukonstruoti alkanai šeimai :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-81955902314704710872018-12-01T23:08:44.713+02:002018-12-01T23:08:44.713+02:00Kristina, aš šiuos "šprotus" perku Rygos...Kristina, aš šiuos "šprotus" perku Rygos ar net Palangos žuvų turguje. O pirmas susitikimas tokiame variante bu būtent Latvijoje. Ir visada buvau įsitikinusi, kad tai latviškas užkandis prie degtinės ;) Nors man pačiai tinka ir be jos, bet svogūnas, juoda duona ir sviestas tienka nerealiai, o kai netingiu, net ir kiaušinį išsiverdu :) Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.com