tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post5016376795022885658..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Morkų tortas su graikiniais riešutais ir sūrio kremuKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-89771958253659175052017-11-09T01:42:11.586+02:002017-11-09T01:42:11.586+02:00Aušrine, ačiū! Iš visos širdies džiaugiuosi tokiai...Aušrine, ačiū! Iš visos širdies džiaugiuosi tokiais atsiliepimais, smagu girdėti, kad žmonės išmėgina, eksperimentuoja, atranda savo variantus. Aš su kepiniais paprastai būnu atsargi ir konservatyvi, stengiuosi nenukrypti nuo originalių receptūrų, bet kai kada skaitytojai net mane įkvepia improvizacijoms :) Tikiuosi, ir kiti nedrąsieji pajus tą patį norą mėginti, nes šis tortas to vertas. Tad ačiū dar kartelį, jog radote laiko parašyti ir pasidalinti savo patirtimi! Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-91429109302037346122017-11-09T01:29:51.746+02:002017-11-09T01:29:51.746+02:00Loreta, labai džiaugiuosi, kad receptas pasiteisin...Loreta, labai džiaugiuosi, kad receptas pasiteisino, ir ačiū už gražų atsiliepimą! O produktų tūris (mililitrai) ir svoris (gramai) ne visada sutampa, 250 ml cukraus sveria apie 200 g, tad nuo originalaus recepto Jūs "nusukote" visai nedaug, gal kokį 1 v.š. cukraus. Bet šaunu, kad atradote sau tinkančias ir patinkančias produktų proporcijas, geri kepėjai visada taip daro :) Kai dėl pertepimo, tai jis gal daugiau skirtas šventiniam variantui, bet jeigu pyragas kepamas tik save palepinti prie arbatos, tai, žinoma, kremas nėra privalomas. Ir vis dėlto, siūlau prie progos išbandyti su pertepimu - labai geras tortas būna :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-74540228778479209712017-10-28T21:46:41.929+03:002017-10-28T21:46:41.929+03:00Labai skanus tortas! Tik aš dėjau mažiau cukraus i...Labai skanus tortas! Tik aš dėjau mažiau cukraus ir pertepimui sunaudojau daugiau kremo (rikotos su plakta grietinele). Gavosi tikrai nuostabus, drėgnas, sodraus skonio tortas. Ačiū už receptą!!!Aušrinėhttps://www.blogger.com/profile/10434002532015730576noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-27543409988040968762017-10-19T23:42:40.136+03:002017-10-19T23:42:40.136+03:00Cukraus tik 170gr dejau ��Cukraus tik 170gr dejau ��Loretanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-28665890624321112062017-10-19T23:40:37.748+03:002017-10-19T23:40:37.748+03:00Pats geriausias morkų pyragas kiek esu kepusi!!!cu...Pats geriausias morkų pyragas kiek esu kepusi!!!cukraus dėjau tik 270gr ir naudojau kokosų alieju tik 200ml, nereikia jokio kremo , tirpsta burnoje !!! Aciu uz tobula receptą ...Loretanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24160865331444560302017-01-22T02:14:02.611+02:002017-01-22T02:14:02.611+02:00Lauksiu gerų žinių :)Lauksiu gerų žinių :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-67622777862837850392017-01-21T17:53:40.593+02:002017-01-21T17:53:40.593+02:00aciu ! jau kepa :)rytoj parasysiu kaip baigesi eks...aciu ! jau kepa :)rytoj parasysiu kaip baigesi eksperimentas<br /> IndreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-36474211797295231242017-01-21T17:46:05.686+02:002017-01-21T17:46:05.686+02:00Indre, kepk su šaltais kiaušiniais, nes tai daug m...Indre, kepk su šaltais kiaušiniais, nes tai daug mažesnė blogybė negu per ilgai laikoma tešla, į kurią sudėti kepimo milteliai ir soda. Kildinimo medžiagos reaguoja su kitais tešlos ingredientais ir deguonimi, tad ilgiau pastovėjusios tampa neveiksnios. Čia nėra grynai kiaušininė tešla, tai viskas turėtų baigtis gerai, net panaudojus šaltus kiaušinius. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-48594713442577609462017-01-21T17:36:25.285+02:002017-01-21T17:36:25.285+02:00labai aciu uz toki issamu atsakyma! atrodo suprata...labai aciu uz toki issamu atsakyma! atrodo supratau savo ankstesnes klaidas..Bet perskaiciau atsakyma dabar tik jau uzmaisius tesla su SALTAIS kiausiniais is saldytuvo :( dar neidejau morku ir riesutu,,,gal palauk kad susiltu tesla ? :) kaip isvengt nesekmes ?<br /><br />IndreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-4071212092010969382017-01-21T16:41:23.951+02:002017-01-21T16:41:23.951+02:00Laba diena,
biskvitą galima kepti šiek tiek iš a...Laba diena, <br /><br />biskvitą galima kepti šiek tiek iš anksto, per kelias valandas jam tikrai nieko neatsitiks. Laikant ilgiau, jį galima įvynioti į maistinę plėvelę, tik prieš tai būtina visiškai atšaldyti, kad suvyniotas biskvitas nebegaruotų ir neatidrėktų. Bet aš Jūsų vietoje palikčiau nevyniotą - kai kurie receptai specialiai rekomenduoja biskvitus iš vakaro kepti ir per naktį palaikyti, kad geriau sutvirtėtų ir vėliau būtų galima dailiau perpjauti.<br /><br />Į biskvitą miltų geriau nedėti daugiau, negu reikia, nes tešla taps per daug kieta ir kildinimo medžiagos nepajėgs gerai biskvito iškelti. Kad biskvitas pavyktų, geriausia viską daryti tvarkingai: nieko nedėti per daug arba per mažai, žiūrėti, kad produktai būtų vienodos, t.y. kambario temperatūros (ypač kiaušiniai), sudėti ir kepimo miltelius, ir sodą (bet nepadauginti, nes tada pyragas per daug išsipūs, o išimtas iš orkaitės nebeatlaikys svorio ir sukris), naudoti pyragams skirtus 405D arba rupius miltus - paprasti, pilki miltai skirti tešloms, kurioms reikia lipnumo, o ne purumo (pavyzdžiui, koldūnų tešlai), todėl ir biskvitai su jais išeina ne kokie. Orkaitės durelių nedarinėkite per anksti, o prieš išimant biskvitą, būtinai patikrinkite jį medinių pagaliuku, nes dažna biskvito sukritimo priežastis - per ankstyvas jo išėmimas, kai biskvitui dar reikia 10-15 min. pakepti, ypač jeigu orkaitė nelabai kaitri.<br /><br />Tikiu, kad Jums viskas pavyks kuo puikiausia. Laikysiu špygas, ir, tikiuosi, sugrįšite pasidalinti įspūdžiais :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-62119558298279295892017-01-21T15:50:25.826+02:002017-01-21T15:50:25.826+02:00sveiki, ar galima ryte issikept pagrinda ir tik va...sveiki, ar galima ryte issikept pagrinda ir tik vakare pertept? Nesudziutu ? ir dar ,,,ar idejus daugiau miltu didesne tikimybe, kad nesukris isemus is orkaites ? :) mano nesekminga patirtis su morku tortais ir pyragais..bet labai noriu isbandyt sita :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58996662918195947982016-04-05T09:13:13.091+03:002016-04-05T09:13:13.091+03:00Dalia, džiaugiuosi, kad pyragas nenuvylė! O dėl al...Dalia, džiaugiuosi, kad pyragas nenuvylė! O dėl aliejaus, tai ką jau padarysi - geriausia žmonės pasimoko iš savo klaidų, ir nors aš stengiuosi smulkmeniškai surašyti visas instrukcijas, bet vis tiek netiki, kol patys nepabando :) Ačiū už atsiliepimą, man smagu žinoti, kad kepate, o kitiems skaitytojams bus pravartu žinoti, kad kartais verta tų nuobodžių instrukcijų laikytis :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-27100174750821141732016-04-04T21:42:57.556+03:002016-04-04T21:42:57.556+03:00Iškepiau. Labai geras. Dariau mililitrais tiksliai...Iškepiau. Labai geras. Dariau mililitrais tiksliai pagal receptą. Biskvitas tobulas, žodžiu receptas superinis. Tik aš padariau klaidą, kurios nereikėjo daryti, nors buvo paminėta, kad nedaryt :))) taigi, įdėjau nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.Reziume. Suvalgytas buvo pilnai, nors ir labai jautėsi saulėgrąžos.Žodžiu, darysiu dar ne kartą, tik būtinai su beskoniu aliejumi. Ačiū, kad gaminate :) ir dalinatės :)Dalianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-15404307541587515712016-03-24T00:53:44.994+02:002016-03-24T00:53:44.994+02:00Dalia, geras ir šitas pyragas, ne kartą jį pati ke...Dalia, geras ir šitas pyragas, ne kartą jį pati kepiau ir tikrai dar kepsiu. Žinau, kad kepa ir kiti, kartais atsitiktinai aptinku atsiliepimų internete (pvz. čia http://www.ritosreceptai.lt/2015/09/morku-tortas-su-mascarpones-kremu.html ) Buvau kažkada užmačiusi, kad ir forumuose moterys nuoroda dalinasi. Deja, komentarą tinklaraštyje retai kas palieka, gal pamiršta, gal nemato reikalo, žinau, kad būna ir tokių žmonių, kurie rašyti komentarų tiesiog nedrįsta... Na, bet kokiu atveju, linkiu sėkmingo ir gardaus kepinio ir lauksiu žinutės apie rezultatus.<br /><br />Džiaugiuosi, kad pyragas su marcipaninėmis morkytėmis patiko; man jis irgi labai super, šiais metais net Kalėdoms kepiau, nors iš tikrųjų jis Velykoms labiau tinka :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-88445911687050815302016-03-23T18:03:25.061+02:002016-03-23T18:03:25.061+02:00na, kaip gaila, nei vieno komentaro apie iškeptą p...na, kaip gaila, nei vieno komentaro apie iškeptą pyragą. As bandau ir būtinai parašysiu kaip gavosi. Praeitą kartą velykoms kepiau aną su marcipano morkytėmis, buvo tobulas. Šis taippat velykinis, nes gi morkos :)Dalianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-87154248278593250002014-09-23T12:33:56.875+03:002014-09-23T12:33:56.875+03:00Sveiki! Pirmiausia ačiū už gražius žodžius, antra ...Sveiki! Pirmiausia ačiū už gražius žodžius, antra - atleiskite, kad atsakau neoperatyviai (buvau išvykusi keletui dienų). Dėl aliejaus pakeitimo sviestu, nieko užtikrinto pasakyti negalėčiau. Šį tortą esu kepusi tik su rafinuotu aliejumi, jis suteikia biskvitui reikiamo drėgnumo ir neprideda jokių pašalinių skonių. Turbūt galima rizikuoti ir keisti aliejų sviestu, tik, kiek aš pastebėjau iš savo praktikos, kepiniai su sviestu būna jautresni ir dažniau sukrinta, ypač jeigu pyragas toks drėgnas kaip šis. Bet kokiu atveju, jeigu kepsite šį tortą, būtų smagu sužinoti, kaip pavyko :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-44411697263986006292014-09-19T12:40:10.663+03:002014-09-19T12:40:10.663+03:00kazkada kepiau labia skanu morku pyraga, bet recep...kazkada kepiau labia skanu morku pyraga, bet receptas buvo su sviestu , o ne su aliejumi. sis atrodo labia patraukliai, bet ar galeciau vietoj aliejaus ji kepti su sviestu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-57869073084883192142014-05-05T23:53:02.276+03:002014-05-05T23:53:02.276+03:00Ieva Marija, labai suprantu žmones, kurie mėgsta m...Ieva Marija, labai suprantu žmones, kurie mėgsta morkų kepinius, nes ir aš iš tokių:) Tortas geras, prie progos tikrai vertas išbandymo, ypač šaltuoju metų laiku, kai jau/dar nėra jokių šviežių uogų ir vaisių. Už komplimentus ačiū:) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-17053768664710990142014-05-05T23:47:48.480+03:002014-05-05T23:47:48.480+03:00Indre, dėkui. Šį pavasarį man kažkokia gėlyčių man...Indre, dėkui. Šį pavasarį man kažkokia gėlyčių manija:) Nors šį kartą tai buvo papuošimas-išsigelbėjimas, nes mama nepasiklaususi sunaudojo mano graikinių riešutų puseles kitam patiekalui papuošti, o aplink mūsų kaimo vienkiemį ko panorėjęs lengvai nenusipirksi. Kad nereikėtų belstis į miestą, cukravau vietines gėlytes:)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-84660218225604531602014-05-05T21:25:38.794+03:002014-05-05T21:25:38.794+03:00Oiii jau kaip mėgstu morkų kepinius! Labai skaniai...Oiii jau kaip mėgstu morkų kepinius! Labai skaniai taviškis atrodo :)Ieva Marijahttp://skaniosmintys.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-25683548909081641312014-05-05T21:13:04.611+03:002014-05-05T21:13:04.611+03:00Koks gražus! Super tos gėlytės atrodo :)Koks gražus! Super tos gėlytės atrodo :)Indrėhttps://www.blogger.com/profile/04653474128052751429noreply@blogger.com