tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post5336233058314141720..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Nevirta feichojų uogienė ir DOVANĖLĖ skaitytojamsKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-29023619068996881512020-01-12T23:37:45.040+02:002020-01-12T23:37:45.040+02:00Odeta, man labai malonu kaskart, kai po savo tekst...Odeta, man labai malonu kaskart, kai po savo tekstu pamatau žinutę, turinčią antraštę "Samčio užrašai"! Anąkart lašišos ir pievagrybių salotos buvo superinės (šiais metais jų negaminau šventėms, bet taupau savo gimtadieniui po poros savaičių:), neabejoju, kad ir žuvis su medaus-vynuogių padažu bus liuks. Dovanėlė jau pakeliui, tikiuosi, per ilgai neklaidžios ir valgomoji dalis nesusigadins :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-71039764863744395052020-01-12T23:32:08.087+02:002020-01-12T23:32:08.087+02:00Jurga, pirmiausia dėkui už tai, kad esate šio tink...Jurga, pirmiausia dėkui už tai, kad esate šio tinklaraščio skaitytoja, už tai, kad ne tiktai permetate receptus akimis, o ir skiriate dėmesio tekstui. Malonu žinoti, kad mano darbas nenueina veltui; stengiuosi patiekalus pristatyti kuo kokybiškiau ir visuomet laukiu atgalinio ryšio, kad pasitikrinčiau, ar į tą pusę einu :) Gražų, sėkmingų, pilnų prasmingų darbų, meilės ir gerų emocijų Jums prasidėjusių metų!<br /><br />O man asmeniškai Kūčių vakaras irgi visada kvepia džiovintais baravykais ir mamos baršteliais... Pastaruosius vis ruošiuosi aprašyti, nes prieš porą metų pasižadėjau skaitytojams, bet būna tokių receptų, kurie lyg užkeikti - tai laiko pritrūksta, tai nuotraukos nepavyksta, tai pilni namai žmonių, kurie trukdo susikaupti ir paruošti įrašą - o po švenčių jis jau tampa nebeaktualus. Bet stengsiuosi nepasiduoti, anksčiau ar vėliau prie šios temos sugrįžti ir savo planą įgyvendinti :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-15967228797721396982020-01-12T23:16:37.030+02:002020-01-12T23:16:37.030+02:00Julija, visuomet labai malonu pamatyti, jog mano i...Julija, visuomet labai malonu pamatyti, jog mano ištikimi skaitytojai sugrįžta, apsilanko, nepamirštą; ačiū iš visos širdies! Tegul preasidėję metai būna kuo sėkmingiausi, sveiki, lydimi įdomių ir teisingai atlyginamų darbų, plačių savirealizacijos galimybių, ir, žinoma, meilės bei tvirto artimo žmogaus peties, kurio visiems mums kartas nuo karto prireikia. Tikiuosi, emigracija turės baigtinius terminus, atneš daug teigiamos patirties ir atvers naujas duris Lietuvoje.<br /><br />O dėl maisto ir ypač silkių - tai toks pažįstamas jausmas! Kai gyvenau Čikagoje, lietuvišką silkę kone sapnuodavau, o prekybos centruose rasdavau tik tos saldžios norvegiškos :( Kartais nusipirkdavau ir jos, bet po kelių kąsnių išmesdavau - toks didelis neatitikimas tarp lūkesčių ir realybės būdavo. O vieną kartą sužinojau, jog "normalios" silkės galima nusipirkti vokiečių rajone, bet ten reikėdavo kone pusantros valandos važiuoti, ir dar tiek pat - grįžti. Bet retkarčiais vis tiek važiuodavau, o grįždama jausdavausi kaip per Kalėdas dovanų gavus :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-59467281738708772122020-01-12T23:02:32.116+02:002020-01-12T23:02:32.116+02:00Terese, širdingai ačiū už už įvertinimą, už tai, k...Terese, širdingai ačiū už už įvertinimą, už tai, kad atsimenate, už gerus ir gražius žodžius! Į Jūsų namus taip pat siunčiu šilčiausius linkėjimus - tegul šie metai būna kupini meilės, įsimintini dėl gerų - ir tik gerų - dalykų, ir, žinoma, džiuginantys gardžiais atradimais :) Esu skolinga Jums laišką ir to nepamiršau, per sausį susidėliosiu savo darbus ir surikiuosiu mintis, o tada imsiuosi korespondencijos - bent jau taip sau pažadėjau Naujųjų išvakarėse :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-21891290011654716142020-01-05T19:20:42.091+02:002020-01-05T19:20:42.091+02:00Ačiū Kristina už dovanėlę, netikėjau, tiesiog norė...Ačiū Kristina už dovanėlę, netikėjau, tiesiog norėjau pasidalinti savo atradimu...Ačiū.O dėl krizių...Visiems jų būna, bet kas turi pradžią, turi ir pabaiga. Nosiuką aukštyn.Smagių metų, brangioji :)Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-70783966215727734102020-01-04T23:35:40.147+02:002020-01-04T23:35:40.147+02:00Labas vakaras, pirmiausia noriu padėkoti visoms už...Labas vakaras, pirmiausia noriu padėkoti visoms už gražius žodžius, ššiltus palinkėjimus, sveikinimus ir palaikymą. Ačiū iš visos širdies! Dabar atėjo laikas atsiprašyti, kad taip susivėlinau su atsakymu - nenoriu Jūsų varginti pasiteisinimais dėl metų pabaigos krizių, tik pasakysiu, jog retkarčiais aplinkybės turi susidėlioti taip, kad tenka nromis nenoriomis paimti "minutės pertraukėlę",patylėti, arba paverkti, arba kai kada ir pašaukti. Na, bet viskas gerai, kas gerai baigiasi, jei jau nespėjau atiduoti skolų iki Naujųjų, tai bent iki Trijų Karalių pasistengsiu :) Odeta, esi teisėta šių metų dovanėlės savininkė, dėl jos išsiųsiu asmeninį laiškelį, o pati jau nekantrauju išmėginti itin viliojančiai skambantį lašišos receptą :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-58409782233065591752020-01-01T23:01:17.239+02:002020-01-01T23:01:17.239+02:00Reikės susirasti ir pasižiūrėti laidą, nes smalsu ...Reikės susirasti ir pasižiūrėti laidą, nes smalsu gi dabar pasidarė :-)<br />Aš gyvenau Norvegijoje. Jei užsimerkus ragautum kelių rūšių silkes ten, tai visos vienodo skonio būtų - saldaus. Nesakau, kad neskanu, tik pradžioje neįprasta būna, o po to pripranti, kadangi cukrus pakeičia silkės "mėsos" tekstūrą. Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-88313160794990368402020-01-01T21:46:40.637+02:002020-01-01T21:46:40.637+02:00Sočios silkės salotos, kurias gaminau laidoje. 3 ...Sočios silkės salotos, kurias gaminau laidoje. 3 vnt silkės filė<br />100 g kons. žirnelių "Globus"<br />3 virti kiaušiniai<br />1 poro baltoji dalis<br />1 didesnis arba 3 mažesni marinuoti agurkėliai<br />2 šaukštai majonezo<br />1 šaukštelis dižono garstyčių<br /><br />Silkės filė, agurkėlius ir kiaušinius supjaustome kubeliais.<br />Žirnelius nuvarvinkite ir sudėkite į dubenėlį su silke. Porą supjaustykite pusžiedžiais. Viską sudėkite į dubenėlį su silke.<br />Majonezą sumaišykite su garstyčiomis ir gerai išmaišykite salotas.<br />Puoškite baziliko arba svogūno laiškais.Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-89731016001688601822020-01-01T21:45:49.693+02:002020-01-01T21:45:49.693+02:00Silkė su mangų ir agurkų salsa...Buvo tobulai skan...Silkė su mangų ir agurkų salsa...Buvo tobulai skanu.Jau dabar vėl galvoju kaip gaminsiu greitai :) 4 silkės filė juostelės<br />1 prinokęs mangas<br />2 maži arba 1 didesnis agurkas<br />0.5 raudono svogūno<br />1 citrinos sulčių<br />1 šaukštelis citrininių pipirų<br />2 griežinėliai marinuoto jelepeno pipiro<br /><br />Mangą, agurkus, svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Įdedame smulkintus jelepeno pipirus. Išmaišome. Pagardiname pipirais, citrinos sultimis.<br />Vienoje lėkštės pusėje dedame pjaustytą silkės filė, o kitoje-daržoves su mango.Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-56415850686795915062020-01-01T21:44:27.416+02:002020-01-01T21:44:27.416+02:00Julija, o kurioje šalyje Jūs esate? Aš gyvenu JK, ...Julija, o kurioje šalyje Jūs esate? Aš gyvenu JK, tai silkės galiu nusipirkti tik lietuviškoj parduotuvėje, nes kitur nėra šansų :)<br /> O laida, tai LaMaistas, kurioje gaminau patiekalus su silke :)Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-83663486731896842552020-01-01T08:08:53.439+02:002020-01-01T08:08:53.439+02:00Apie kokia laidą kalbat?
Mano kelionė buvo emigran...Apie kokia laidą kalbat?<br />Mano kelionė buvo emigrantinė, ne ekskursinė, tai tas silkės ir juodos duonos skonis ypatingai skanus :-) <br />Silkė su vaisiais skamba nelabai viliojančiai, nes ten, kur paskutiniu metu gyvenau, visa silkė yra saldi, tai pasiilgau tikro silkės skonio. Gal kažkada pabandysiu, bet ne artimiausiu metu :-DJulijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-85411124047668449312019-12-31T13:06:47.943+02:002019-12-31T13:06:47.943+02:00O man šventės visada kvepia džiovintais grybais......O man šventės visada kvepia džiovintais grybais... :) Nieko labai įmantraus iš jų nedarome, bet ir silkė su grybais, ir barščiai su "ausytėmis" (mažais virtinukais, įdarytais džiovintais grybais), ir kiaušiniai, įdaryti džiovintais grybais yra tiek patiekalai, kuriuos ruošiame tik per šventes. Linkiu gražių ir kvapnių švenčių visiems! Ir ačiū tinklaraščio autorei už visada labai įdomius ne tik receptus, bet ir "švietėjišką" straipsnio dalį ;)Jurgahttps://www.blogger.com/profile/15779426729153048331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-88640500354637511412019-12-30T19:29:41.935+02:002019-12-30T19:29:41.935+02:00Julija, išties padažas įdomus, bet ir žinokit;skan...Julija, išties padažas įdomus, bet ir žinokit;skanus. Aš jau pakvaišau dėl tokių receptų, kaip mėsa ar žuvis su vaisiais.Naujausias atradimas silkė su mango ir agurkų salsa.Nerealu žinokit.<br /> O taip, kaip minėjau laidoj, tai man juoda duona ir silkė turi būti šaldytuve visada.O po kelionių visada puolu virti sriubos, nes jos pasiilgstu labiausiai :)Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-89212197120850466642019-12-24T13:06:08.367+02:002019-12-24T13:06:08.367+02:00Kristina, sveikinu visa Tavo šeima su gražia švent...Kristina, sveikinu visa Tavo šeima su gražia švente. Linkiu santarvės, ramybės, jaukumo ir skanių atradimų. Ir toliau mus dziugink savo skaniais atradimais, šiltais įrašais, kuriuos skaitau lyg romaną. Gražių švenčių!!! Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-73147519775561529552019-12-24T00:21:55.002+02:002019-12-24T00:21:55.002+02:00Koks įdomus padažo receptas! Dar neteko girdėti. M...Koks įdomus padažo receptas! Dar neteko girdėti. Man skamba itin egzotiškai. <br />Kadangi tik prieš kelias dienas grįžau į Lietuvą, tai man paprasta silkė ir juoda duona buvo pats gardžiausias patiekalas ir didelė šventė. <br />Per kiekvienas Kalėdas, Kristina, prisimenu Tavo gamintą rojaus obuoliukų džemą ir likerį :-) Gražių ir šiltų Kalėdų Tau ir Tavo šeimai, bei įkvėpimo ir noro rašyti toliau, nes kiekvieną kartą, radusi naują įrašą, gaunu daug gerų emocijų bei naujos informacijos ne tik apie maistą. Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-46677421649120723822019-12-22T22:01:09.027+02:002019-12-22T22:01:09.027+02:00Sveiki Kristina,
Šventinis metas man kvepia laukim...Sveiki Kristina,<br />Šventinis metas man kvepia laukimu, šiluma namų ir meduoliniais kepiniais. Dar gvazdikėliais, imbieru, anyžiumi... O dabar receptas:lašiša su vynuogių padažu. 4 lašišos pjausniai su oda<br />žiupsnelis druskos<br />žiupsnelis juodųjų pipirų<br />2 šaukštai citrinos sulčių<br />šlakelis aliejaus<br /><br />Padažas:<br />1 nedidelė kekė vynuogių <br />2-3 šaukštai Brolių medus medaus<br />šlakelis citrinos sulčių<br />2 šaukštai granato sėklų<br /><br />Lašišos pjausnius pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite citrinos sultimis.<br />Dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepkite po 3-4 min. ant nestiprios kaitros, kol žuvis iškeps.<br />Padažui į prikaistuvį sudėkite medų, vynuoges, citrinos sultis ir maišant pavirkite 3-4 min. Likus 2 min. iki padažo virimo, sudėkite granatų sėklas ir toliau virkite. Vynuogės turi apsivelti medaus padažu.<br />Tiekiant į lėkštes dėkite lašišos pjausnį ir apliekite vynuogių-medaus padažu.Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-53489301458284832912019-12-22T21:12:48.956+02:002019-12-22T21:12:48.956+02:00Į dovanas šįmet nepretenduoju, pernai be galo jomi...Į dovanas šįmet nepretenduoju, pernai be galo jomis džiaugiausi, norisi palikti galimybę ir kitiems :) Tačiau noriu jums, Kristina, labai padėkoti už įkvepiančius receptus, išsamius įrašus, asmeninius komentarus!!! be galo gera ir įdomu skaityti jūsų blogą, tikrai jaučiuosi kaip per pasaulį keliaudama :) Nuostabių, kvapnių, ypatingų švenčių jums ir jūsų artimiesiems!!!Teresėhttps://www.blogger.com/profile/14568446214656705416noreply@blogger.com