tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post6155034469827135282..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Virtos/ keptos mėsos paštetasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-42762295760364431232015-10-08T16:42:04.815+03:002015-10-08T16:42:04.815+03:00Asta, nėra už ką, man visuomet labai smagu žinoti,...Asta, nėra už ką, man visuomet labai smagu žinoti, jog receptas kažkam pravertė ir patiko. O šiaip, virtos/keptos mėsos pašteto variacijų daugybė, nes gali būti naudojamos skirtingos mėsos rūšys, skirtingi prieskoniai ir priedai. Linkiu didelės sėkmės eksperimentuojant ir atrandant savo patį pačiausią :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-77889073717678332392015-10-08T15:32:29.272+03:002015-10-08T15:32:29.272+03:00Isbandziau, isties susikapojo kapoklej puikiai. De...Isbandziau, isties susikapojo kapoklej puikiai. Dejau supjaustyta sprandine ir siek tiek sviesto. pamirsau iberti prieskoniu, bet buvo svelnu ir skanu. Kadangi mesos daug nebuvo, sumaisiau su keptom darzovem ir bus puikus idaras lietiniams. Kita karta tik iskepusi mesa dali paimsiu pastetui, desiu ir mesos sulciu +riebaliuko. Dekui uz lengva recepta:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07841072686683636872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-39695355721311742842015-10-05T15:04:39.525+03:002015-10-05T15:04:39.525+03:00Odeta, pirmiausia sveikinu su nuostabiomis atostog...Odeta, pirmiausia sveikinu su nuostabiomis atostogomis - neabejoju, jog taip atostogauti Prancūzijoje patiktų ir man, ech... :) Prancūzų kulinarijos mokslas mane ir žavi, ir truputį gąsdina - esu gaminusi kelis paštetus pagal prancūziškus receptus, tai eina sau - ten iš tikrųjų ištisas mokslas ir begalybė valandų prie puodų (nors skonis to vertas, nepasiginčysi :). Rillettes receptus vis apžiūriu, bet mėginti kol kas nedrįstu - bet kad jau taip išgyrei, gal ir reikės, tarkime, prieš Naujuosius metus, kaip anąkart confit de canard (beje, prieš porą savaičių mano patarimu draugė irgi gamino anties confit ir "išprakaitavusią" krūtinėlę pagal Tavo receptus - sakė, svečiai buvo tiesiog priblokšti, chi chi :). O šita potted meat, griežtai žiūrint, visai ne paštetas, o toks greitas kasdieninis būdas mėsos likučiams sunaudoti, bet geresnio lietuviško pavadinimo nesugalvojau. Bet vis tiek, manau, tai vertas išbandymo užkandis, nors ir atrodo kaip repeticija prieš prancūziškus šedevrus :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-43313171037077894642015-10-05T14:48:34.095+03:002015-10-05T14:48:34.095+03:00Asta, šitą paštetą, turint namie jau išvirtos ar i...Asta, šitą paštetą, turint namie jau išvirtos ar iškeptos mėsos, pagaminti iš tikrųjų lengva ir labai greita - ko gero greičiau, negu kad trunka perskaityti recepto instrukcijas. Mėsą sumalti nesunku, tik reikia žiūrėti, kad nebūtų ilgų skaidulų - tokiu atveju prieš malant reikėtų ją supjaustyti peiliu smulkiais gabaliukais. Iš pradžių (malant be skysčio) paštetas atrodo gana rupus, bet sudėjus mėsos drebučius/ sultinį ir sviestą, masė tampa skystesnė ir kiek ilgiau pamalus paštetas išeina daugmaž vientisas. Aš jam gaminti naudoju uždarą indelį su peiliukais (būna toks priedas prie kai kurių blenderių), bet, manau, kotinis smulkintuvas čia irgi tiktų. Tiesa, tokiu atveju geriau mėsą iš karto maišyti su mėsos sultimis, kad masė nebūtų labai sausa, o kiek panalus, sudėti prieskonius ir sviestą. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-1906969509981477842015-10-04T18:50:09.861+03:002015-10-04T18:50:09.861+03:00Ką tik grįžau iš Prancūzijos, kur paštetai, terina...Ką tik grįžau iš Prancūzijos, kur paštetai, terinai, rillettai ir dar velnias žino kokie -etai. Mane labiausiai sužavėjo rillettes, kur mėsa yra plėšyta, paštetas dažniausiai būna toks pertrintas, terinas maltas ar kapotas. Žodžiu atskiras mokslas, kuriam reikia prisiruošti. Kristina, tu mane paskatinai išbandyti :) Ačiū :)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-83869888634699906532015-10-04T17:27:38.237+03:002015-10-04T17:27:38.237+03:00Visad norejau pabandyti padaryt pasteta. Is aprasy...Visad norejau pabandyti padaryt pasteta. Is aprasymo atrodo,jog tai yra visai lengva padaryti..pabandysiu. Tik klausimas, ar mesa taip lengvai susismulkina iki tokios purios mases, jeigu ja be jokio skyscio malsiu su smulkintuvu?ar smulkintuvas kotinis ar vadinamoji kapokle cia geriau tinka?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07841072686683636872noreply@blogger.com