tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post6814046978282129162..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Kavos tinginysKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-35820722761790793382018-01-23T14:23:30.101+02:002018-01-23T14:23:30.101+02:00Odeta, aš savo kailiu patyriau, kad tirpi kava kon...Odeta, aš savo kailiu patyriau, kad tirpi kava kondensuotame piene neištirpsta ir išeina tokia marga masė - kondensuotas pienas sau, kavos grūdeliai - sau. Todėl patarčiau iš pradžių tirpią kavą užpilti labai mažu kiekiu drungno vandens ir ištirpinti, o tada jau maišyti su kondensuotu pienu. Tiesa, tokiu atveju kondensuotas pienas gali būti vos skystesnis už pirktinį, todėl į bendrą masę įdėkite 2-3 v.š. daugiau sviesto, kad tinginys garantuotai sustingtų. Sėkmės :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-43081155869291037242018-01-21T11:05:06.982+02:002018-01-21T11:05:06.982+02:00Sveiki Kristina,
Šį receptą nusižiūrėjau jau gan s...Sveiki Kristina,<br />Šį receptą nusižiūrėjau jau gan seniai ir labai noriu išbandyti, nes dievinu kava ir gaminius su ja...Kadangi artėja gimtadienis, tai vyrui pakuždėjau, kad noriu kavos apaato, kuris ruoštu skanią kavą :)<br /> Bet grįžtant prie recepto: nesu mačiusi pirkti pas mus kondensuotos kavos...Kažin nieko nenutiktu, jeigu naudočiau labai smulkią tirpią kavą?Drebu kaip noriu išbandyti...Ačiū.Samčio užrašaihttps://www.blogger.com/profile/11556553111967806260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-60982853159128578822017-04-25T00:02:55.212+03:002017-04-25T00:02:55.212+03:00Monika, pirmiausia kondensuotą kavą rinkausi todėl...Monika, pirmiausia kondensuotą kavą rinkausi todėl, kad taip nurodyta originaliame recepte :) Taip, kondensuota kava yra saldinta, t.y. kondensuotas pienas + kava. Tačiau namų sąlygomis pasigaminti kondensuotą kavą būtų gana keblu. Jeigu pilsite paprasčiausią išvirtą kavą (nesvarbu, kad stiprią, kuriai virti naudojate aparatą), kondensuotą pieną per daug praskiesite, o tuomet glajus išeis per minkštas ir prastai stings. Jeigu pilsite mažai kavos (tarkime, tik šaukštą ar du), kondensuoto pieno skonis nuo to mažai pasikeis, ir tinginys vargu ar bus kavos skonio. Jeigu dėsite nevirtą kavą (tarkime, tirpią), ji kondensuotame piene paprasčiausia neištirps ir jausis grūdeliai (žinau, nes išmėginau, gamindama kitą desertą - bloga mintis :)<br /><br />Ko gero vienintelis būdas pasiekti daugmaž gerą rezultatą - išvirti labai stiprią kavą, supilti ją į prikaistuvį ir verdant garinti, kol jos liks apie 1-2 v.š., t.y. pagaminti savotišką kavos koncentratą, o tuomet jį sumaišyti su kondensuotu pienu. Žinoma, tai užtruks, o ir už rezultatą galvos neguldyčiau. Man atrodo, daug paprasčiau šiuo atveju nusipirkti skardinę tirštos, kondensuotos kavos. Bet jeigu nuspręsite eksperimentuoti, parašykite, kaip pasisekė :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24086554254978070692017-04-24T22:13:36.961+03:002017-04-24T22:13:36.961+03:00Sakykit, o kondensuota kava yra jau pasaldinta ar ...Sakykit, o kondensuota kava yra jau pasaldinta ar ne? Ir kodėl naudojate būtent tokią? Klausiu, nes aš apskritai esu kavos mėgėja ir kavos daug geriu, todėl ir <a href="https://www.nestleprofessional.lt/kavos-aparatai/lioness-h5" rel="nofollow">nescafe lioness kavos aparatas</a> neseniai pas mane atsirado :)) Ir būtent todėl pagalvojau, kad gal tiesiog būtų galima kavą sumaišyti su kondensuotu pienu? Na, kad būtų kavos skonis ir tiek. Ar visgi kondensuota kava čia pasirinkta dėl kažkokių kitų priežasčių?Monika Guruhttps://www.blogger.com/profile/05141781831334789796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-53923268512559607942017-04-20T18:23:48.077+03:002017-04-20T18:23:48.077+03:00Sveiki, manau, kiaušinio trynys čia veikia kaip em...Sveiki, manau, kiaušinio trynys čia veikia kaip emulsiklis, t.y. padeda geriau susijungti sviestui ir kondensuotai kavai. Be to, spėju, kad dėl to pyragas mažiau tęžta, kai yra laikomas kambario temperatūroje. Bet kremą galima gerai išsukti ir be kiaušinio, skonis irgi kažin ar nuo to nukentėtų. <br /><br />O šiaip, jeigu nesate veganė, tik bijote žalių kiaušinių, galite imtis papildomų priemonių apsisaugoti nuo salmonelių. Aš iki šiol naudojuosi Aušros iš "Vaikų ir Vanilės" patarimu: nuplautus ir nusausintus kiaušinius suvynioju į acte išmirkytą servetėlę arba juos tiesiog pamerkiu į actą kokiai minutei. Sako, kad salmonelės nepakenčia rūgštinės terpės ir žūva (jos visuomet gyvena tik lukšto paviršiuje, o ne kiaušinio viduje).<br /><br />Sėkmės, jeigu gaminsite :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-57485840085082525622017-04-20T17:42:15.843+03:002017-04-20T17:42:15.843+03:00Laba diena, ką duoda kiaušinio trynys, bus skirtum...Laba diena, ką duoda kiaušinio trynys, bus skirtumas be jo? Dėkui.Vilmorahttps://www.blogger.com/profile/15427321811010468610noreply@blogger.com