tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post7398232098057461422..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Rūtomis gardinta vištienaKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-21642091063083664632013-06-17T23:45:24.511+03:002013-06-17T23:45:24.511+03:00Indre, puikus patarimas! Rūtos yra šio patiekalo &...Indre, puikus patarimas! Rūtos yra šio patiekalo "razinka", bet, manau, su šalavijais ar rozmarinais irgi būtų geras rezultatas. Džiaugiuosi, kad turiu išties skaitančių skaitytojų:) Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-11887684407652825752013-06-16T20:27:17.741+03:002013-06-16T20:27:17.741+03:00Kaip visad - perskaičiau su malonumu! Manau baikšt...Kaip visad - perskaičiau su malonumu! Manau baikštūs žmonės rūtas gali pakeisti kokiu kitu stipriai kvepiančiu augalu - šalavijais ar rozmarinais :) nereiks tada neskaičius įrašo ieškot priekabių dėl vieno ingrediento :)Indrėhttps://www.blogger.com/profile/04653474128052751429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-84633473706224401012013-06-15T10:17:31.215+03:002013-06-15T10:17:31.215+03:00Taip, žinau, kad rūta priskiriama prie nuodingų au...Taip, žinau, kad rūta priskiriama prie nuodingų augalų, bet visoje mano skaitytoje literatūroje rašoma, kad kulinariniai (t.y. labai maži) kiekiai nėra pavojingi. Šiaip ar taip, rūtos kaip prieskoniai nuo seniausių laikų buvo ir tebėra vartojamos įvairiose šalyse. Tiesiog čia reikia saiko ir išmanymo, kaip ir su kitais toksiškais, bet maistui vartojamais augalais (bobausiais, aguonomis, šeivamedžiais, ievomis ir t.t.) <br /><br />Nuo šio patiekalo dar nė vienas mūsų šeimos narys ar svečias niekada nebuvo kaip nors sunegalavęs. Tiesa, kaip jau rašiau, alergiškiems žmonėms, besilaukiančioms moterims ir mažiems vaikams dėl šventos ramybės geriau jau vengti rūtomis gardintų patiekalų.Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-80538746748100078632013-06-15T10:03:11.437+03:002013-06-15T10:03:11.437+03:00Ačiū, Aušra! Patiekalas išties kvapnus, turėtų pat...Ačiū, Aušra! Patiekalas išties kvapnus, turėtų patikti tiems, kas mėgsta Rytų virtuvę. Aš rūtos krūmelį auginu savo daugiamečių prieskonių lysvėje pirmiausia dėl šitos vištienos. Jeigu gaminsite, leiskite žinoti, kaip pavyko.Kristinahttp://susaukstuaplinkpasauli.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-22111483697671797932013-06-14T19:57:34.841+03:002013-06-14T19:57:34.841+03:00rutos siaip yra nuodingas augalas, bejerutos siaip yra nuodingas augalas, bejeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-59874602235138237902013-06-14T19:00:11.186+03:002013-06-14T19:00:11.186+03:00kaip idomu! zinau, kur auga rutos; gal man reikes ...kaip idomu! zinau, kur auga rutos; gal man reikes prisiskinti ir isbadyti sita recepta; labai labai idomiai nuskambejo, su soju padazu ir actu; ir dar su rutomis; itariu, kad bus labai kvapnus patiekalas; man dziuveseliu cia irgi lyg ir netruksta; Aušrahttps://www.blogger.com/profile/09527198070432615647noreply@blogger.com