tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post8034140375150005150..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Varškės keksasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-33015188622502128362022-11-14T21:25:25.141+02:002022-11-14T21:25:25.141+02:00Sveiki, pirmą kartą kepiau keksą su varške, gavosi...Sveiki, pirmą kartą kepiau keksą su varške, gavosi skonis superinis, ačiū už receptą. P.s. vietoje sodos dėjau kepimo miltelius.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-3131159180920259422022-01-01T23:17:44.583+02:002022-01-01T23:17:44.583+02:00O galbūt esate kas ragavę Prezo kepykleles varskes...O galbūt esate kas ragavę Prezo kepykleles varskes keksiuku, ar šis keksas nors kiek panašus savo skoniu i juos? Taip svajoju rasti kazka panašaus, kad jaustusi aiskus varskes skonis.. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07250451891413123033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-38855624613329245522020-12-03T17:35:41.172+02:002020-12-03T17:35:41.172+02:00Jau ne karta kepiau si keksa,tikrai miela Kristina...Jau ne karta kepiau si keksa,tikrai miela Kristina skanus labai ir cukraus varskei daug negalima mazinti,jis bus jeigu galima taip isreiksti preskas.Man idomu ar sodos negalima keisti kepimo milteliais,gal tada kas keiciasi.As kepiau su kepimo milteliais,bet gal soda geriau iskeliaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06725226329655569017noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-66845869106107065872020-01-14T15:03:28.902+02:002020-01-14T15:03:28.902+02:00Sveiki, pirmiausia ačiū, kad esate šio tinklarašči...Sveiki, pirmiausia ačiū, kad esate šio tinklaraščio skaitytoja, kad pasitikite mano rekomedacijomis ir išbandote receptus. Džiaugiuosi, jog keksas iškilo taip, kaip turėjo,tik gaila, jog per didelis saldumas sugadino valgymo malonumą :( Iš tikrųjų, senamadiški keksai pakankamai saldūs, gal todėl, kad anksčiau žmonės retai kada lepindavosi kepiniais, ir švenčių metu norėdavo to saldumo pajausti į valias?.. O gal ir todėl, kad kai kuriuos šeimininkės varškę gamindavo iš gerai įrūgusio pieno, todėl ji būdavo pakankamai rūgšti, ir kad keksai išeitų saldžiarūgščiai, cukraus dėdavo gana daug?.. Manu, kad jeigu Jūs nemėgstate saldžių kepinių, galite sumažinti cukrų, pavyzdžiui, trečdaliu, ir dėti jo ne 300 g, o 200 g. Dėl pusės kiekio net nežinau, gal ir galima, bet aš asmeniškai tokių drastiškų pakeitimų kepiniuose prisibijau, nes tada gali labai išsikreipti produktų proporcijos ir kepinys prastai kils. O ir nesaldus keksas bus nebe visai keksas :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-61368574649170974322019-12-04T10:12:49.768+02:002019-12-04T10:12:49.768+02:00Vakar isbandziau sita receptas, viskas puikiai pav...Vakar isbandziau sita receptas, viskas puikiai pavyko. Va tik cukraus kiekis mano skoniui buvo per didelis. Kita karta per puse sumazinsiu. Nesu saldumynu megeja, gal del to man pasirode nu ypatingai saldus. Ashttps://www.blogger.com/profile/07801958790461913793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-40268047938689425382018-04-26T11:38:51.291+03:002018-04-26T11:38:51.291+03:00Nuostabu girdėti, į sveikatą! Atsimenu, rašydama š...Nuostabu girdėti, į sveikatą! Atsimenu, rašydama šį receptą, svarsčiau, ar kas nors susigundys jį išmėginti, ar tik perskaitys ir padės į šalį - taip kasdieniškai jis atrodė, it kokia pelenė šalia gražuolių šiuolaikinių kepinių. O dabar kaskart, po šiuo įrašu sulaukusi pozityvių atsiliepimų, jaučiuosi pakylėta ir suradusi bendraminčių, kuriems paprastumas nereiškia prastumo :) Ačiū kad išmėginote ir palikote žinutę!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-52539152078457579132018-04-23T16:21:17.030+03:002018-04-23T16:21:17.030+03:00Tobulas keksas, ačiū už receptą, dažnai kepu:)Tobulas keksas, ačiū už receptą, dažnai kepu:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-64724748991314289982017-06-25T12:47:34.745+03:002017-06-25T12:47:34.745+03:00Miela Jūrate, sveikinu su sėkmingu kepiniu! Į svei...Miela Jūrate, sveikinu su sėkmingu kepiniu! Į sveikatą, ačiū, kad išbandėte ir palikote pozityvų atsiliepimą - skaityti tokius žodžius man didžiausias džiaugsmas :) Tikiuosi, varškės keksas Jus džiugins dar ne kartą :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-26892778069252733012017-06-22T22:33:33.402+03:002017-06-22T22:33:33.402+03:00Pavyko puikiai, lb skanus keksas, aciu uz recepta ...Pavyko puikiai, lb skanus keksas, aciu uz recepta :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11460163858410255756noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-33080356151330088262017-04-04T15:19:49.352+03:002017-04-04T15:19:49.352+03:00Auguste, dėkui už komplimentus! Laikau kumščius, k...Auguste, dėkui už komplimentus! Laikau kumščius, kad keksas pasisektų. Būtų smagu išgirsti, kokie buvo rezultatai :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-13446306958558763592017-04-04T13:25:42.765+03:002017-04-04T13:25:42.765+03:00ir istorija,ir komentarai,ir receptas lb.patiko.ti...ir istorija,ir komentarai,ir receptas lb.patiko.tiesiog einu kepti,isitikinusi,kad nusiseks.Megstu keksus paprasciausiai:)vis tekdavo gatavai iskeptus ragauti...gjknbhttps://www.blogger.com/profile/00635797463716722433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24850076420058091782016-11-25T14:03:55.389+02:002016-11-25T14:03:55.389+02:00Sveiki, na, net nežinau, kaip čia tą formos dydį n...Sveiki, na, net nežinau, kaip čia tą formos dydį nupasakoti... Tiesiog standartinė apvalaus kekso forma, į kurią tilptų apie 800 ml - 1 l tešlos, ir ji dar nebūtų užpildyta iki pat viršaus. Keksas išeina nei labai didelis, nei labai mažas, vidutinis toks. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-60134110355056636182016-11-25T13:44:30.389+02:002016-11-25T13:44:30.389+02:00Kokio dydžio kekso forma?
Kokio dydžio kekso forma?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-27055809125896620642016-08-27T12:58:56.525+03:002016-08-27T12:58:56.525+03:00Vilija, o Jūs taip nusprendėte prieš kepdama šį ke...Vilija, o Jūs taip nusprendėte prieš kepdama šį keksą, ar jį jau iškepusi? Nes iškeptas man jis neatrodo pernelyg saldus, ypač į jį dedant rūgštesnę varškę - juk šis kepinys nepertepamas jokiu saldžiu kremu ir pan. Žinoma, tradicinių keksų dietiniais patiekalais nepavadinsi - į juos dosniai dedama ir riebalų, ir cukraus, ir baltų miltų (pačių nesveikiausių). Bet, kaip sakoma, kas bijo vilko, neina į mišką. Dabar internete galite rasti daugybę šiuolaikinių receptų, kurie skelbia, jog kepinys bus "be laktozės", "be glitimo", "be cukraus" ir t.t. Mano tinklaraštis skirtas tradiciniams kepiniams ir žmonėms, kurie valgo "senoviškai" - receptūras galvoju ne aš, aš tik jas išbandau, o patikusias aprašau ir pasidalinu su kitais :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-55177791907263463122016-08-27T11:24:09.196+03:002016-08-27T11:24:09.196+03:00Žiauriai daug cukrausŽiauriai daug cukrausVilijahttps://www.blogger.com/profile/14972737034143993679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-40350995896207173542016-04-11T23:36:34.140+03:002016-04-11T23:36:34.140+03:00Rasa, labai smagu girdėti, kad keksas Jums pavyko ...Rasa, labai smagu girdėti, kad keksas Jums pavyko ir patiko! Visuomet širdį užlieja šiluma išgirdus, jog žmonės rado mano puslapyje receptą, kuris pateisino jų lūkesčius ir suteikė gražių akimirkų. Ačiū, kad parašėte, linkiu daug daug gardžių kepinių, ir lauksiu Jūsų sugrįžtant išmėginti kitus receptus :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-18548994119251186522016-04-10T22:16:26.451+03:002016-04-10T22:16:26.451+03:00Oi koks skanus keksas išėjo! (y) Kepsiu vėl ir vėl...Oi koks skanus keksas išėjo! (y) Kepsiu vėl ir vėl... Ačiū!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03921037269984313289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-77806534135816239662016-01-08T00:55:49.012+02:002016-01-08T00:55:49.012+02:00Dėkui! Tikiuosi, anytai dovana patiks :) O aš kaup...Dėkui! Tikiuosi, anytai dovana patiks :) O aš kaupiuosi savaitgalį iškepti dar vieną varškės keksą pagal kiek kitokį receptą, ir, jeigu nebus nenumatytų aplinkybių, pasidalinti receptu. Tik štai bėda - mūsų namuose tokie kepiniai dažnai suvalgomi greičiau, negu spėju juos nufotografuoti :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-83313709134797201762016-01-06T20:32:29.277+02:002016-01-06T20:32:29.277+02:00Jums, Kristina,
Puikiu Naujuju 2016-uju kupinu na...Jums, Kristina, <br />Puikiu Naujuju 2016-uju kupinu nauju skoniu ir netiketu receptu! <br />Keksa rytoj kepsiu jau trecia karta - vesiu dovanu savo anytai!Gintarenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-57280624850544871052015-12-26T19:06:47.765+02:002015-12-26T19:06:47.765+02:00Miela Gintare, ačiū už gražius palinkėjimus ir už ...Miela Gintare, ačiū už gražius palinkėjimus ir už tai, kad išbandėte šį kepinį. Labai malonu žinot, kad receptas pravertė ir patiko. Tikiuosi, rasite čia ir kitų patiekalų, kurie nenuvils. Linkiu gražios šventinės savaitės ir laimingų Naujųjų!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-73433095906262501532015-12-23T00:14:47.255+02:002015-12-23T00:14:47.255+02:00Gerb. Kristina,
Tikrai labai skanus, tiesiog tobul...Gerb. Kristina,<br />Tikrai labai skanus, tiesiog tobulas keksas iskepe. Itarkavau siek tiek citrinos zieveles ir vietoj varskes dejau rikotos suri. kepe 55 minutes. Fantastiskai nepersaldus ir purus! Aciu!<br />Nuostabiu sv. Kaledu Jums!Gintarenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-5855500946367152922015-12-21T02:24:56.704+02:002015-12-21T02:24:56.704+02:00Julija, į sveikatą, ačiū, kad išbandei, pasidalina...Julija, į sveikatą, ačiū, kad išbandei, pasidalinai patirtimi, ir malonu žinoti, kad patiko! Su šokolado lašeliais aš kepu keksą pagal kitokį receptą, bet tiktų ir šitam - kokiam gi keksui gali pakenkti šokoladas? :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-5573414588362490082015-12-17T17:31:25.401+02:002015-12-17T17:31:25.401+02:00Kadangi varškę naudojau kaimišką (sausą, birią), t...Kadangi varškę naudojau kaimišką (sausą, birią), tai triuką panaudojau - kiaušinius, cukrų ir varškę elektriniu kotiniu smulkintuvu plakiau, kol masė tapo vienalytė. Tuomet sudėjau likusius ingredientus. <br />Man taip pat kepė apie 50 min. <br />Keksas patiko, toks malonus gomuriui :) Turbūt tiktų šokolado lašeliai pagardinimui. Jau užsirašiau receptą į savo sąsiuvinį :)<br />Ačiū ♥Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-46676238514603854522015-12-17T10:43:07.601+02:002015-12-17T10:43:07.601+02:00Kas tiesa, tai tiesa - atsiminimų iš žmonių negali...Kas tiesa, tai tiesa - atsiminimų iš žmonių negali atimti jokios aukštojo mokslo reformos, ir ačiū Dievui. O ir seni VDU-ušnikai, atrodo, vienas kitą iš pusės žodžio atpažįsta, nesvarbu, kokiame kontekste jų keliai besusidurtų :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-44993755515184688642015-12-14T14:23:39.550+02:002015-12-14T14:23:39.550+02:00Taip ir maniau:) pritariu 100% dėl universiteto iš...Taip ir maniau:) pritariu 100% dėl universiteto išskirtinumo anuomet, nes aš irgi buvau patekus dar į vienas iš pirmųjų atkurto VDU laidas. Tikrai buvo nepaprasta dvasia, profesūra, visų tų srautinių paskaitų žavesys...tikėtina, kad kokiam koridoriuj ir prasilenkėm:) bet kokiu atbeju, gerai, kad turim nuostabius atsiminimus apie savo alma mater:) RamunėAnonymousnoreply@blogger.com