tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post8349783577903572168..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Cukinijų čatnisKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-16029033960408068672022-09-22T14:12:03.301+03:002022-09-22T14:12:03.301+03:00Sveiki, ačiū, kad domitės :) Taip, cukraus į čatni...Sveiki, ačiū, kad domitės :) Taip, cukraus į čatnius dedama gana daug, panašiai kaip į uogienes. Kodėl? Na, pirmiausiai, čatnis su mažu kiekiu cukraus būtų labai rūgštus dėl acto (kuris reikalingas kaip konservantas) ir rūgščių daržovių, tokių kaip obuoliai. Antra, cukrus suteikia čatniams reikiamo tirštumo ir tai pat yra konservantas - juk dažniausiai atidarytas indelis pagardo nesuvalgomas iškart, bet teisingos konsistencijos čatnis, netgi pradarytas, šaldytuve gali stovėti gana ilgai. Mūsų šeimai šis čatnis nėra per saldus, bet jeigu Jūs abejojate, mano patarimas būtų toks: gaminkite iš pusės ar trečdalio produktų normos pagal receptą ir pasižiūrėkite, ar galutinis rezultatas bus Jūsų skonio; jeigu ne, kitą kartą prieskonius galėsite pakoreguoti pagal save. Vis dėlto aš nesiūlyčiau stipriai mažinti cukraus kiekio, nes čatnis gali būti praskydęs ir greitai prarūgti. Sėkmės, tikiuosi, kad Jums viskas kuo puikiausiai pavyks. Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-37500355216656907572022-09-22T13:46:21.322+03:002022-09-22T13:46:21.322+03:00ar tikrai cukraus reikia 700 g ???ar tikrai cukraus reikia 700 g ???Anonymousnoreply@blogger.com