tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post9096172936072833317..comments2024-01-11T21:45:46.722+02:00Comments on Su šaukštu aplink pasaulį: Šeivamedžio uogų sirupasKristinahttp://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-56906875364842101562020-09-13T21:23:48.640+03:002020-09-13T21:23:48.640+03:00
puiku,kad naudojat šias uogas ir žiedus,tai daug ...<br />puiku,kad naudojat šias uogas ir žiedus,tai daug kartų ir aš išbandžiau,tai tikras vaistasAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16359723610231738758noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-24243621309319560782020-09-05T17:53:42.109+03:002020-09-05T17:53:42.109+03:00Ačiū už info apie šeivamedį. Sodyboje atsirado nes...Ačiū už info apie šeivamedį. Sodyboje atsirado nesodintas ir nesėtas, bet tuo esu patenkinta. Šiemet uogų daug, gausiai žydėjo,bet žiedų nebuvo įmanoma skinti, buvo aplipę sausiais(vabaliukais). Darysiu sirupą. Bus ir vaistas ir maistas.Daivahttps://www.blogger.com/profile/09381179064522997055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-61175241761697099862020-09-05T17:53:19.264+03:002020-09-05T17:53:19.264+03:00Ačiū už info apie šeivamedį. Sodyboje atsirado nes...Ačiū už info apie šeivamedį. Sodyboje atsirado nesodintas ir nesėtas, bet tuo esu patenkinta. Šiemet uogų daug, gausiai žydėjo,bet žiedų nebuvo įmanoma skinti, buvo aplipę sausiais(vabaliukais). Darysiu sirupą. Bus ir vaistas ir maistas.Daivahttps://www.blogger.com/profile/09381179064522997055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-65646235447579968702018-10-06T19:38:18.997+03:002018-10-06T19:38:18.997+03:00Smagu sutikti bendraminčių! Aš irgi verdu sirupą i...Smagu sutikti bendraminčių! Aš irgi verdu sirupą iš Jūsų išvardytų ingredientų, galiu patvirtinti, jog labai skanu. Beje, iš šeivamedžio uogų sulčių dar galima gaminti ir pikantišką (nesaldų) padažą, kuris puikiai tinka prie žvėrienos, antienos ir pan. - gali stovėti metų metais, su amžiumi darosi tik geresnis. Reikės susikaupti ir vieną dieną aprašyti :) Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-86288627733246161652018-09-24T20:02:50.305+03:002018-09-24T20:02:50.305+03:00Iš ševamedžio uogų verdu labai skanų sirupą nuosta...Iš ševamedžio uogų verdu labai skanų sirupą nuostabus skonis kur dedama uogos cukrus ir citrinos sultys žievelėAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05448367294847236835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-12588794214801967582018-09-19T14:12:39.840+03:002018-09-19T14:12:39.840+03:00Sveiki, labai malonu sulaukti tokių šiltų atsiliep...Sveiki, labai malonu sulaukti tokių šiltų atsiliepimų! Nuostabu, kad mes, lietuviai, šį medelį vis geriau pažįstame ir po truputį "prisijaukiname". Neretai išgirstu, esą mūsų šiaurietiška gamta skurdi, todėl ir maisto ingredientai riboti, ne tokie, kaip šiltuose egzotiškuose kraštuose. Vis dėlto yra ne visiškai taip - paprasčiausia kol kas mes dar neįvertiname savo gamtos turtų ir ne visuomet mokame juos panaudoti. Laimei, situacija pamažu keičiasi, be to, mes vis dar patiriame atradimo džiaugsmą. Širdingai ačiū Jums už rekomendacijas ir už tai, kad dalijatės!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-75398610051233688962018-09-17T11:52:54.078+03:002018-09-17T11:52:54.078+03:00Dėkoju už puikų,išsamiai pateiktą šeivamedžio uogų...Dėkoju už puikų,išsamiai pateiktą šeivamedžio uogų ir žiedų panaudojimą.Gyvenu,kur auga šeivamedžiai-tad daug kam rekomenduosiu Jūsų pateiktą informaciją.Aš jau daug metų džiaugiuosi šio kaulavaiso dosnumu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12120704479402137793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-26806923047027497102017-08-27T15:14:20.345+03:002017-08-27T15:14:20.345+03:00Joana, labai ačiū Jums už gerus žodžius, smagu gir...Joana, labai ačiū Jums už gerus žodžius, smagu girdėti, kad rašymai žmonėms praverčiau! Iš šeivamedžio žiedų ir uogų išties galima daug puikių dalykų pagaminti, ir ne vien saldžių. Tik, kalbant apie uogas, būtinai reikia sulaukti, kad jos gerai nunoktų, - pusžalės būna lengvai toksiškos ir ne tokios skanios kaip prisirpusios. Netrukus planuoju paskelbti įrašą apie šeivamedžių ūkį, kurį šiais metais Latvijoje aplankiau, na, ir dar vieną receptą paskelbti. Tad apsilankykite, gal ką naudingo pritaikysite ir savo virtuvėje. Aš pati, kuo daugiau šeivamedžio patiekalų gaminu, tuo labiau šį krūmą pamilstu, tikiuosi, taip ir Jums nutiks :)Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-22961310138926263692017-08-17T12:01:26.464+03:002017-08-17T12:01:26.464+03:00Ačiū labai už pateiktą informaciją. Iki šiol aš į ...Ačiū labai už pateiktą informaciją. Iki šiol aš į šeivamedį žiūrėjau kaip į parazituojantį augalą, kuris išdygsta bet kada ir belekur. Nors žiedai ir gražūs, bet niekada nepagalvojau, kad galima juos panaudoti. Šiais metais pasidariau žiedų sirupo ir laukiu kol prisirps uogos, kur tikrai panaudosiu kaip kad patariate... Ačiū dar kartą :)joanahttps://www.blogger.com/profile/15424760667450931301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-3350360890790613582014-10-23T18:11:27.848+03:002014-10-23T18:11:27.848+03:00Aušra, dėkui. Man irgi šeivamedžio uogų sirupas la...Aušra, dėkui. Man irgi šeivamedžio uogų sirupas labai gardus, nors mano šeimynykščiai didesni žiedų gerbėjai. Šeivamedžių Kaune daug, bet visi prie judrių gatvių, o va užmiestyje ir aplink mūsų sodybą jų reikia gerai paieškoti. Buvau porą aptikusi, bet vienas užpraeitą žiemą iššalo, o kitą miškininkai iškirto, kai mišką tvarkė :( Tai dabar esu priklausoma nuo draugės dosnumo. Dėl paukščių, tai tikra tiesa - man su šermukšniais šį rudenį taip buvo, kol prisiruošiau skinti, visus nulesė. Kokteilio receptas skamba itin gerai, išbandysiu, kai tik šildymą įjungs, nes kol kas kambary +14C ir nieko šalto gerti nesinori. Idėja dėl juodųjų serbentų lapų superinė, tai viena mano mėgstamiausių uogų, žinoma, kad turi su šeivamedžiais tikti, bet pačiai niekada neatėjo į galvą jų suporuoti, ačiū!Kristinahttps://www.blogger.com/profile/01943320609673765062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4302977892986856715.post-60708513154856766432014-10-23T12:39:56.162+03:002014-10-23T12:39:56.162+03:00Puikus įrašas!
Man šeivamedžio uogų sirupas labiau...Puikus įrašas!<br />Man šeivamedžio uogų sirupas labiau patinka nei žiedų. Verdant gero aromato ir šiek tiek skonio suteikia juodųjų serbentų lapai, tikriausiai dar ir naudos priduoda :)<br />O vartojimui radau gardų kokteilį - vos vos degtinės, daugiau šeivamedžių uogų sirupo ir labai daug sodos vandens arba gazuoto mineralinio :)<br />Pas mus nelabai populiarios šios uogos, nors krūmai bujoja vos ne kiekvienoje sodyboje (bent jau pajūrio krašte). Žinau vietų, kur šeivamedžiai išsisėję ištisais sąžalynais ir vis vien šiemet nebespėjau prisiuogauti, viską nulesė išskrendantys paukščiai. Vat šie tai tikrai žino, kad naudinga :)Aušrahttps://www.blogger.com/profile/14522069341250510528noreply@blogger.com