2015 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

Knygą apie picą laimėjo...



Šis rytas išaušo ne toks šventiškas, kaip tikėjausi - ko gero, visi tie siaubai Paryžiuje nepaliko abejingo nė vieno. Antra vertus, gyvenimas teka savo vaga, o mano tinklaraščio skaitytojos turbūt jau laukia žinutės, kuri gi iš jų laimėjo Lenos Söderström knygą Pica. Kepkite ir mėgaukitės!


Knygos savininkėmis panoro tapti trys mano skaitytojos - Julija, Martyna ir Ramunė. Regis, išrinkti vieną laimėtoją iš trijų neturėtų būti labai sudėtinga užduotis, bet... Visos trys moterys - šaunios šeimininkės, pačios kepančios picas namie, taigi, knyga visoms joms būtų ne virtuvę puošiantis aksesuaras, o naudingas, praktiškai naudojamas leidinys. Visos trys yra ištikimos šio tinklaraščio skaitytojos, už ką esu joms be galo dėkinga, nes būtent skaitytojai suteikia prasmę šiam mano darbui. Galų gale, kiekviena pateikė svarių argumentų, kodėl laimėtoja turėtų būti ji. Mano vaizduotėje prabėgo visa virtinė įsivaizduojamų situacijų. Įsivaizdavau, kaip malonu būtų įteikti Julijai, kurios komentarai mane visados pradžiugina, dovaną gimtadienio proga. Žinau, kas yra viešo kalbėjimo baimė, todėl įsivaizdavau, kiek pastangų reikėjo Martynai ryžtis palikti savo pirmąjį komentarą - norėjosi ją padrąsinti ir dėl jos pasidžiaugti. Įsivaizdavau, kaip Ramunė su vaikais jaukiuose namuose kepa picas žiemos vakarais - man pačiai tokios valandėlės su šeima teikia daug laimės, todėl vien nuo tokių minčių norėjosi šypsotis. Žodžiu, užduotis išrinkti laimėtoją pasirodė sudėtingesnė, negu galvojau.

Nuotrauka Kristinos 

Ir tuomet nusprendžiau - tegul tiesa kalba vaiko lūpomis. Ant trijų vienodų popieriaus juostelių užrašiusi savo skaitytojų vardus, lapelius sulanksčiau ir sudėjau į gilų maišelį. Tuomet pakviečiau Tomą, kuris savo kambaryje susikaupęs statė Lego miestą, ir paprašiau pagalbos. Jis mielai sutiko ir, kol aš aplinkui tupinėjau su fotoaparatu, pamakalavęs ranką maišelyje, ištraukė vieną susuktą lapelį... 

Nuotrauka Kristinos 

Po minutėlės paprašiau, kad jis lapelį išvyniotų, ir štai ką išvydome: 

Nuotrauka Kristinos

Taigi, Martyna, sveikinu Tave tapus knygos savininke! Tikiuosi, kad šia dovana nenusivilsi, ir kad ji Tau bus tikra pagalbininkė virtuvėje. Lauksiu laiškelio su Tavo adresu savo el. pašte susaukstuaplinkpasauli@gmail.com. Jeigu sulauksiu jo savaitgalį, knygą išsiųsiu pirmadienį - manau, šio dalyko geriau neatidėlioti, nes jau netrukus prasidės kalėdinių laiškų bumas, o tuomet siuntiniai ir dažniau pasimeta, ir ilgiau keliauja.

Julija ir Ramune, ačiū kad dalyvavote! Tikiuosi, kad bus ir kitų kartų, kuomet sėkmė atsigręš kaip tik į jus :)

2 komentarai:

  1. Dekui, Kristina, už tokį gražų paaiškinimą, iš tiesų vakar buvo taip liūdna dėlto, kas vyksta pasaulyje ir šalia mūsų, jog net visas picas pamiršau:) bet kokiu atveju, skanių bandymų Martynai, o jums dėkui už įdomias apžvalgas:) čia įdomu ir be konkursų, ir be laimėjimų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už gražius žodžius, Ramune! Kad ir kokie maži mes pasijaučiame didelių nelaimių akivaizdoje, visuomet reikia tikėtis, jog galime padaryti šį pasaulį bent truputį jaukesniu, pasidalindami gerais dalykais - nusišypsoję bendrakeleiviui autobuse, pasakę komplimentą kolegai, o gal pavaišinę kaimynus savo keptais sausainiais. To mums visiems ir linkiu, nuo savęs pažadėdama pasidalinti naujais įrašais :)

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.